Ρεπορτάζ
"Φλύαρο" το αρχείο του Τσοχατζόπουλου

"Φλύαρο" το αρχείο του Τσοχατζόπουλου

  • 03 Μαϊου 2012, 08:35

Προσωπικές σημειώσεις του πρώην υπουργού «μαρτυρούν» την εμπλοκή και άλλων προσώπων, τα οποία μέχρι σήμερα δεν φαίνονταν να έχουν σχέση με την υπόθεση. Παραστατικά λογαριασμών αποδεικνύουν τη διακίνηση ποσών περί τα 20 εκατ. ευρώ

Στις ακριβείς διαδρομές για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος από τις «μίζες» που φέρεται να δόθηκαν για εξοπλιστικά προγράμματα φαίνεται να καταλήγουν οι Αρχές. Από την κατάσχεση του αρχείου που βρέθηκε στα κτήρια της Κομνά Τράκα, όπου ο Άκης Τσοχατζόπουλος διατηρούσε γραφείο, σκιαγραφείται μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη δράση των συνεργατών του. Μάλιστα, προσωπικές σημειώσεις του πρώην υπουργού «μαρτυρούν» την εμπλοκή και άλλων προσώπων του κοντινού -και όχι μόνο- περιβάλλοντός του, τα οποία μέχρι σήμερα δεν φαίνονταν να έχουν σχέση με την υπόθεση.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τις εκθέσεις κατασχέσεων που έχουν διαβιβαστεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, που πραγματοποίησε τις επιτόπιες έρευνες στα σπίτια και στο γραφείο του πρώην υπουργού και ήδη έχουν διαβιβαστεί στον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή που χειρίζεται την υπόθεση. Η Δικαιοσύνη, που έχει και την ευθύνη αξιοποίησης των κατασχεθέντων εγγράφων, εκτιμά ότι τα στοιχεία αυτά είναι σημαντικά και φωτίζουν άγνωστες πτυχές της υπόθεσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στα έγγραφα που έχουν βρεθεί έχουν εντοπιστεί στοιχεία για προσωπικούς λογαριασμούς σε τράπεζες της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, της Βίκυς Σταμάτη και του Νίκου Ζήγρα. Εκτός δηλαδή από τους γνωστούς πια λογαριασμούς στην τράπεζα UBS, οι τρεις τους φαίνεται να διατηρούν λογαριασμούς και σε άλλες τράπεζες, με κύκλο διακινούμενων ποσών περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Στο έγγραφο κατασχέσεως καταγράφονται παραστατικά τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και άλλων συναλλαγών του πρώην υπουργού και των συνεργατών του.

Εντύπωση προκαλεί στους ειδικούς το γεγονός ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος κρατούσε αναλυτικές σημειώσεις, οι οποίες περιγράφουν ακριβώς τις κινήσεις και τις συνεννοήσεις του. Ηταν τόσο το υλικό, που το κλιμάκιο των ειδικών χρειάστηκε τη συνδρομή των δικαστικών αρχών, προκειμένου να διαπιστώσει τι αφορούσε την υπόθεση και τι όχι.

«Την αξία των εγγράφων που κατασχέσαμε αλλά και του περιεχομένου τους τη γνωρίζει η Δικαιοσύνη, και συγκεκριμένα ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση. Εμείς ουσιαστικά συνδράμαμε το έργο τους», εξηγεί υψηλόβαθμο στέλεχος της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron