Διεθνή
Έξοδο από την ΕΕ θέλουν οι ακροδεξιοί Ολλανδοί

Έξοδο από την ΕΕ θέλουν οι ακροδεξιοί Ολλανδοί

  • 02 Μαϊου 2012, 13:05

Ο άνθρωπος ο οποίος "έριξε" την ολλανδική κυβέρνηση, Γκέερτ Βίλντερς, ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση εκλογής του θα κινήσει τις διαδικασίες εξόδου από την ΕΕ -

Ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας, Γκέερτ Βίλντερς, έχει εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία του να φύγει η Ολλανδία από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναλυτές εκτιμούν ότι η οικονομική κρίση βοηθά τον Βίλντερς να διεισδύσει στο ολλανδικό πολιτικό σκηνικό.

Μιλώντας στην Νέα Υόρκη, όπου προωθεί το βιβλίο του Marked for Death, ο Ολλανδός πολιτικός που υπήρξε η αιτία για την πτώση της ολλανδικής κυβέρνησης, είπε: "Μπορούμε να γίνουμε μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) όπως η Νορβηγία ή της Ευρωπαϊκής Ζώνης Συναλλαγών (ETA) όπως η Ελβετία, ούτως ώστε να διατηρήσουμε το οικονομικό μας πλεονέκτημα.

Με το να μην είμαστε πλέον μέλη της ΕΕ και της Ευρωζώνης καθορίζουμε οι ίδιοι τις τύχες μας, όπως το ποιος έρχεται στην χώρα μας, τη μετανάστευση ή το νόμισμά μας".

Στις 12 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Ολλανδία. Η κυβέρνηση συνασπισμού κατέρρευσε την προηγούμενη εβδομάδα, επειδή τα κόμματα που συναποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τις περικοπές δαπανών 16 δισεκατομμυρίων ευρώ που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί έναντι των Βρυξελλών να πραγματοποιήσει.

Ο Βίλντερς, του οποίου το κόμμα δεν ανήκε στον κυβερνητικό συνασπισμό αλλά τον στήριζε, είχε αποχωρήσει από τις συνομιλίες, απορρίπτοντας την ανάγκη λήψης μέτρων λιτότητας ως "παράλογη απαίτηση των Βρυξελλών".

Ο ίδιος ετοιμάζεται για την εκλογική αναμέτρηση. Επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας θα είναι η εθνική κυριαρχία.

"Χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε την ταυτότητά μας και να πολεμήσουμε τον εξισλαμισμό" τόνισε.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron