Πολιτική
Μπακογιάννη: Θα υποχρεωθούμε μόνοι μας να τυπώσουμε δραχμές

Μπακογιάννη: Θα υποχρεωθούμε μόνοι μας να τυπώσουμε δραχμές

  • 30 Απριλίου 2012, 22:00

Ψεύτικη χαρακτήρισε την υπόσχεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις συντάξεις, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, ούσα καλεσμένη στον Ενικό και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Δεν το πιστεύω. Πιστεύω ότι είναι ψεύτικη η υπόσχεση ότι θα αποκατασταθούν οι συντάξεις. Όταν δεν μπόρεσαν μαζί με τον κ. Καρατζαφέρη να βρουν 350 εκατ. ευρώ για να μην κοπούν οι επικουρικές συντάξεις, πώς θα τα βρουν σήμερα;» αναρωτήθηκε η κ. Μπακογιάννη. 

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που άνθρωποι παίρνουν σύνταξη 50 και 52 ετών. Αυτό δεν γίνεται. Και δεν γίνεται σε κανένα μέρος του κόσμου, γιατί πολύ απλά δεν βγαίνουν τα Ταμεία. Θα μπορούσα να είχα πάρει σύνταξη 36 ετών φαντάζεστε να με πληρώνει ο ελληνικός λαός μέχρι το βαθύ γήρας, γιατί έχω σκοπώ να ζήσω πολύ, με 15 χρόνια μόνο εργασίας;»

Όσο η Ελλάδα έχει έλλειμμα θα πρέπει να δανείζεται, σημείωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. «Εάν υπάρχει χρεοκοπία και η Ελλάδα κάνει στάση πληρωμών, θα σταματήσει η οποιαδήποτε δανειοδότηση της χώρας. Από τότε εμείς θα έχουμε πρωτογενές έλλειμμα που είναι 9 δισ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ισοσκελιστεί. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατο. Επειδή θα πρέπει να το κάνεις μόνο σου αμέσως και θα πρέπει να τυπώσεις δραχμές. Το επιχείρημα ότι δεν θα μας διώξουν από το ευρώ είναι σωστό. Αλλά αυτό που θα συμβεί είναι ότι θα υποχρεωθούμε να πληρώνουμε μόνοι μας. Όσο η Ελλάδα έχει έλλειμμα θα πρέπει να δανείζεται» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι εάν επικρατήσουν οι δυνάμεις που είναι κατά του Μνημονίου τότε η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή. «Η Ελλάδα θα φτάσει σε σημείο που δεν θα την δανείζουν στην Ευρώπη. Εμείς θα βρεθούμε στην ανάγκη να τυπώσουμε δραχμές. Αυτή είναι αλήθεια. Δεν αρέσει αλλά αυτή είναι η αλήθεια».

Ο κ. Σαμαράς οδηγήθηκε σε κωλοτούμπα

«Θα αισθανόμουν πολύ πιο δικαιωμένη εάν δεν είχε συμβεί αυτό. Εάν η ΝΔ είχε ακολουθήσει από τότε μία πολιτική υπευθυνότητας», υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη και σημείωσε ότι ήταν λανθασμένη η πολιτική του Αντώνη Σαμαρά με τα Ζάππεια.

«Αυτό οδήγησε την Ελλάδα να μην έχει συνομιλητές. Και οδήγησε τον κ. Σαμαρά σε μία κωλοτούμπα. Έμοιαζε σαν ένα τρένο που έτρεχε με χίλια και να στρίβεις δεξιά το τρένο και να σου φύγουν δύο βαγόνια με αποτέλεσμα ο κόσμος σήμερα να μην καταλαβαίνει και να αισθάνεται χαμένος».

Από παρθενογένεση δεν προκύπτει τίποτα

Είναι βέβαιο ότι αυτή τη κρίση μας άλλαξε όλους, είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. «Από παρθενογένεση δεν προκύπτει τίποτα. Βεβαίως όλοι προερχόμαστε από κάπου. Είναι βέβαιο ότι αυτή τη κρίση μας άλλαξε όλους. Και εάν κάποιος είναι ο ίδιος τότε είναι αδιόρθωτος. Δεν είναι η Ελλάδα του 80 ή του 90. Σήμερα η χώρα χρεωκόπησε, 1 εκατ. άνεργοι υπάρχουν. Περίπου 500.000 χιλιάδες λουκέτα. Αν μέναμε ίδιοι θα ήμασταν και εμείς αδιόρθωτοι».

«Όλα τα κόμματα αυτή τη στιγμή είναι στη φάση της καταγγελίας. Εγώ μπορώ να καταγγέλλω την κακούργα την κοινωνία, την κακιά Ευρώπη από τώρα μέχρι το 2050. Για την ταμπακιέρα, την ουσία πού θα βρεθούν λεφτά, δεν μιλάει κανένας», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Εγώ ψήφισα τις διαρθρωτικές αλλαγές με πάθος, καταψήφισα τις περικοπές στο Μνημόνιο. Το λάθος ήταν ότι αντί να προσχωρήσουμε σε όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές κρατήσαμε όλες τις μαύρες τρύπες», υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron