Media
Λάβρος ο Μητροπολίτης Πειραιώς προς τον ΣΚΑΪ

Λάβρος ο Μητροπολίτης Πειραιώς προς τον ΣΚΑΪ

  • 30 Απριλίου 2012, 21:15

Για χυδαία και αήθη επίθεση κατά της Εκκλησίας καταγγέλλει τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον όμιλο Αλαφούζου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Ως «ασεβή, ψευδέστατα και βλάσφημα» χαρακτηρίζει ο Μητροπολίτης Πειραιώς σε επιστολή του, τα προγράμματα που προέβαλε κατά την Μεγάλη Εβδομάδα ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, διαμαρτυρόμενος έντονα για την ποιότητα του τηλεοπτικού προγράμματος.

Καλεί ακόμη όλους τους πιστούς να μην παρακολουθούν πλέον τον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό, ενώ ανακοίνωσε ότι παύει οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας με τον Όμιλο Αλαφούζου.

Όπως τονίζει τα εν λόγω προγράμματα είναι παραγωγές του εβραϊκού λόμπυ, ενώ καλεί τους Α. Παπαχελά και Ι. Αλαφούζο να απαντήσουν στις φήμες που τους θέλουν να χρηματοδοτούνται από το διεθνές εβραϊκό λόμπυ, προκειμένου να προβάλουν τα «ανιστόρητα αυτά προγράμματα»'.

Όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης Πειραιώς στην επιστολή του, ανάλογη επίθεση κατά της Εκκλησίας είχε πραγματοποιήσει ο σταθμός και το 2011, ωστόσο δεν περίμενε ότι θα την επαναλάμβανε... Καλεί έτσι τους υπεύθυνους του σταθμού να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους μόνο ο ΣΚΑΪ απ' όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, προέβαλε τέτοιες εκπομπές και μάλιστα τις Άγιες ημέρες.

Τέλος, για όσους σπεύσουν να τον χαρακτηρίσουν «γραφικό, φονταμενταλιστή, συνωμοσιολόγο, σκοταδιστή, ακραίο, παράλογο», θεωρώντας ως αλήθεια μόνο ό,τι εκείνοι πιστεύουν και αποδέχονται, ο ίδιος προτάσσει την ευπρεπή και «εκ λόγων ευθύνης διαμαρτυρία του».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron