Πολιτική
Βενιζέλος: Εκτός εποχής ο κ. Σαμαράς

Βενιζέλος: Εκτός εποχής ο κ. Σαμαράς

  • 30 Απριλίου 2012, 08:10

Την αντίφαση να επικαλείται ο κ. Σαμαράς αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εκλογές και από την άλλη να αποφεύγει τον διάλογο και την αναμέτρηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ανέδειξε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Είναι απλώς ντεμοντέ, εκτός εποχής» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία και την ηγεσία της, μιλώντας χθες σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Βενιζέλος.

Σε μια πραγματικά εντυπωσιακή για τη συγκυρία ανοιχτή συγκέντρωση, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Αντ. Σαμαράς, θυμίζοντας ότι ενώ φιλοδοξεί να εξασφαλίσει αυτοδυναμία και την πρωθυπουργία για τον εαυτό του, κρύβεται και απορρίπτει με τεχνάσματα τη διεξαγωγή ντιμπέιτ, ενώ το ίδιο έκανε και πρόσφατα στη Βουλή.

«Είναι κρίμα τώρα που θέλουμε δημοκρατία της κυβέρνησης και της συνεργασίας να αποφεύγουν τον διάλογο όπως ο διάολος το λιβάνι» υπογράμμισε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι ο «γαλάζιος» αντίπαλός του απειλεί με επανάληψη των εκλογών και διάλυση της χώρας -κάτι που ζητεί και ο κ. Κουβέλης.

«Εμπόριο ψευδαισθήσεων»

Ειδικά για τον Αλ. Τσίπρα, που κάνει λόγο για τη δυνατότητα αριστερής διακυβέρνησης και «περιφοράς» της δεδηλωμένης, ο κ. Βενιζέλος μίλησε με ιδιαίτερα σκληρά λόγια: «Τι εμπόριο ψευδαισθήσεων είναι αυτό περί εναλλακτικής λύσης; Τι πολιτικός μικρομεγαλισμός; Τι παιχνίδι με τη φωτιά στις πλάτες των Ελλήνων χωρίς σεβασμό στον τόπο, στον πόνο, στην αγωνία, στις θυσίες. Ε, όχι πια! Φθάνει! Η λογική, η αλήθεια θα επικρατήσει».

Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή

«Η νίκη αρχίζει από τη Θεσσαλονίκη». Το μήνυμα αυτό έστειλε κλείνοντας την ομιλία του στη χθεσινή ανοιχτή μαζική συγκέντρωση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μια συγκέντρωση που ικανοποίησε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την ανταπόκριση που είχε στον κόσμο της πόλης και δικαίωσε την επιλογή να πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό χώρο, χωρίς όμως να δημιουργεί ούτε στο ελάχιστο προβλήματα στη λειτουργία της πόλης, αν και έγινε στο πιο κεντρικό της σημείο. Η συγκέντρωση αναπτύχθηκε στον μεγάλο χώρο του πρώτου προβλήτα.

Η εκτίμηση της αστυνομίας για τον κόσμο που συμμετείχε ήταν για 6.000 άτομα, όμως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για 8-10.000 άτομα.

«Η Θεσσαλονίκη δίνει τον τόνο, στέλνει μήνυμα νίκης, αυτοπεποίθησης, υπερηφάνειας», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόλις ανέβηκε στην εξέδρα, όπου έφτασε συνοδευόμενος από τον επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Στέλιο Αγγελούδη, τη σύζυγο και την κόρη του.

Επανειλημμένα ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη χθεσινή του ομιλία αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση του με τη Θεσσαλονίκη, «την πόλη μου, την πόλη που με γέννησε, που με ανέθρεψε και με ανέδειξε και με τίμησε τόσες φορές στέλνοντάς με στη Βουλή», είπε και έκανε έκκληση να δοθεί η μεγάλη πολιτική μάχη στην κρίσιμη εβδομάδα που απομένει μέχρι την Κυριακή, γιατί «ο λαός σκέφτεται και μιλάει αυτήν την εβδομάδα», όπως τόνισε.

Στη χθεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκε πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, ο οποίος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου ως έναν από τους πιο σοβαρούς λόγους, προσθέτοντας ότι ήταν μια ομιλία χωρίς υποσχέσεις και με απεικόνιση της πραγματικότητας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron