Πολιτική
Φόβοι για συμπλοκές με Χρυσαυγίτες στην Κρήτη

Φόβοι για συμπλοκές με Χρυσαυγίτες στην Κρήτη

  • 29 Απριλίου 2012, 15:08

Για σοβαρό κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχο και να συμβούν έκτροπα, κάνει λόγο η Αστυνομία στην Κρήτη, όπου κλιμακώνεται επικίνδυνα η αντίδραση πολιτών αλλά και μελών του αντεξουσιαστικού χώρου κατά των συγκεντρώσεων - εκδηλώσεων της Χρυσής Αυγής.

Σήμερα, από νωρίς το πρωί, ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται κοντά στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, όπου ήταν προγραμματισμένη η προεκλογική συγκέντρωση των μελών της Χρυσής Αυγής, μέλη αριστερών κομμάτων και άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου.

Παράλληλα το γυμναστήριο "Μελίνα Μερκούρη" όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, βρισκόταν υπό τον ασφυκτικό κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων. Μόλις η εκδήλωση τελείωσε οι συμμετέχοντες, που δεν ξεπερνούσαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες τα 100 άτομα , απομακρύνθηκαν από το χώρο σε μικρές ομάδες.

Η αστυνομία, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, είχε κυριολεκτικά "εγκλωβίσει" τους αριστεριστές σε έναν χώρο περίπου 200 μέτρα πιο μακριά από το Γυμναστήριο, ενώ οι τελευταίοι στην συνέχεια μετέβησαν στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου, με σκοπό να πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron