Ρεπορτάζ
Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης από το ΠΑΣΟΚ

Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης από το ΠΑΣΟΚ

  • 28 Απριλίου 2012, 10:40

Ένα «πλήρες Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης», όπως το ονομάζουν στην Ιπποκράτους, θα παρουσιάσει σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος να κάνει λόγο για μία «ρεαλιστική και εφαρμόσιμη εθνική πλατφόρμα συνεργασίας και υπέρβασης του Μνημονίου».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιθυμεί να θέσει υπό τον έλεγχό του την ρητορική περί του ποια μορφή θα έχει το κυβερνητικό σχήμα μετά την 6η Μαΐου, καθώς παραμένει αναπάντητο το ερώτημα που ο ίδιος έθεσε στο εκλογικό σώμα, σχετικά με την νομιμοποίηση της Κυβέρνησης που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές. Πέρα από τα προλεγόμενά του περί αναγκαιότητας συγκυβέρνησης, αρχικός στόχος του είναι η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ και κατόπιν να καταλάβει την πρωθυπουργία ένα πολιτικό πρόσωπο (εκφραστής και ηγέτης κόμματος), ώστε να μπορέσει ο ίδιος να ελέγξει, λόγω ακριβώς αυτού του εκλογικού αποτελέσματος, την διαδικασία διαμόρφωσης των μετεκλογικών συμμαχιών.

Ο κ. Βενιζέλος, θα αναπτύξει τις θέσεις του κόμματός του για την Οικονομία, ρίχνοντας το βάρος στην ανάγκη ρευστότητας στην αγορά ως απαραίτητη προϋπόθεση για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και -τελικά- την πολυπόθητη ανάπτυξη στην χώρα. Θα παρουσιάσει ακόμα τις θέσεις του για το πολιτικό σύστημα και το κράτος, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος, με εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, εφόσον δεν επιτυγχάνεται συμφωνία των 3/5 της Βουλής και μείωση του ορίου ηλικίας του εκλέγεσθαι.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron