Πολιτική
"Ναι" Μπακογιάννη σε συνεργασία, αλλά υπό όρους

"Ναι" Μπακογιάννη σε συνεργασία, αλλά υπό όρους

  • 25 Απριλίου 2012, 12:10

«Εμείς έχουμε πει ότι θα συνεργαστούμε, αλλά θα συνεργαστούμε υπό συγκεκριμένους όρους τους οποίους, ανοικτά έχουμε πει στον ελληνικό λαό», ανέφερε σήμερα το πρωί φθάνοντας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών.

Η κ. Μπακογιάννη έφθασε στο Ηράκλειο και στη συνέχεια αναχώρησε για το Λασίθι όπου θα πραγματοποιήσει περιοδεία, ενώ το βράδυ θα επιστέψει στο Ηράκλειο προκειμένου να μιλήσει στον Θεατρικό Σταθμό.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διεξαγωγή debate ανέφερε ότι «η άρνηση της ΝΔ, η κωλυσιεργία του ΠΑΣΟΚ για να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων, είναι εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα για τις εκλογές αυτές. Ουσιαστικά είπε, οι δύο αδιόρθωτοι θέλουν να κρύψουν ποια είναι η αλήθεια από τον ελληνικό λαό».

Αναφερόμενη στην έκθεση Προβόπουλου τόνισε ότι το κόμμα της είναι το μόνο που από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του μιλάει για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι δεν έχουν προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «πρέπει να αντιληφθούν ότι η μη μεταρρύθμιση ισούται με μείωση μισθών και συντάξεων. Άρα μεταξύ των μεταρρυθμίσεων και των μειώσεων μισθών και συντάξεων, είναι σαφές ποιος είναι ο οδηγός για το αύριο».

Μόνο εμείς μιλούμε για μεταρρυθμίσεις

Εξάλλου, την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις επισήμανε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις χθεσινές ανακοινώσεις της ΤτΕ δήλωσε:

"Ο κ. Προβόπουλος αυτό που είπε είναι ότι θα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι το μόνο κόμμα το οποίο από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του μιλάει για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων. Το ότι δεν έχουν γίνει ακόμα οφείλεται κυρίως στο ΠΑΣΟΚ και το τελευταίο εξάμηνο και στη ΝΔ. Πρέπει να αντιληφθούν ότι η μη μεταρρύθμιση ισούται με μείωση μισθών και συντάξεων. Άρα μεταξύ των μεταρρυθμίσεων και των μειώσεων μισθών και συντάξεων, είναι σαφές ποιος είναι ο οδηγός για το αύριο".

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron