Πολιτική
Βενιζέλος: Η χώρα δεν αντέχει αλλεπάλληλες εκλογές

Βενιζέλος: Η χώρα δεν αντέχει αλλεπάλληλες εκλογές

  • 23 Απριλίου 2012, 21:39

«Το ΠΑΣΟΚ αποδεδειγμένα είναι υπέρ των πολιτικών συνεργασιών, ακόμη και εάν έχει πλειοψηφία στην Βουλή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, το βράδυ της Δευτέρας.

Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε την ανάδειξη μιας «εθνικής συμμαχίας δυνάμεων υπευθυνότητας» στις εκλογές της 6ης Μαΐου, τονίζοντας ότι πρέπει όλες οι φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι.

Παράλληλα, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές προκειμένου να διαμορφώσει τη συμμαχία αυτή, ενώ τόνισε ότι αν επιβεβαιωθεί αυτό που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις η χώρα θα καταστεί ακυβέρνητη.

«Δεν κυβερνιέται ο τόπος με μικρή πλειοψηφία εδρών, χρειάζεται νομιμοποίηση», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα δεν αντέχει αλλεπάλληλες εκλογές.

Την ίδια ώρα, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο μεγάλο λάθος του πρώτου μνημονίου, αναφέροντας ότι έπρεπε να έχει περάσει από την Βουλή με 180 ψήφους γιατί με αυτόν τον τρόπο «όλοι οι πολιτικοί θα έρχονταν προ των ευθυνών τους».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε πως εάν το Μνημόνιο 1 περνούσε από το ελληνικό κοινοβούλιο με 180 βουλευτές τότε το ΠΑΣΟΚ θα «έσωνε» τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, από τις «αλλεπάλληλες παλινωδίες».

Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση στην Αριστερά κατηγορώντας την για αδράνεια και απάθεια.

«Που έχει βοηθήσει η Αριστερά όλη αυτή την περίοδο; Το αίτημα της Αριστεράς είναι να μην αλλάξει τίποτα. Κανένα κόμμα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με αυτοδυναμία. Δεν κυβερνιέται ο τόπος πια δίχως ευρύτερες συνεργασίες. Δεν αντέχει η χώρα και η οικονομία αλλεπάλληλες εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Αναφορικά με το ζήτημα του δημοψηφίσματος που ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποκάλυψε πως αιφνιδιάστηκε, όμως έπρεπε να αντιδράσει ως ένας υπουργός Οικονομικών μίας χώρας που έπρεπε να εξευμενίσει τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron