Πολιτισμός
Ακούγοντας το κατακόκκινο χρώμα του ουρανού

Ακούγοντας το κατακόκκινο χρώμα του ουρανού

  • 22 Απριλίου 2012, 14:45

Η Ομάδα Χρώμα παρουσιάζει το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, «Ο ουρανός κατακόκκινος- Σ' εσάς που με ακούτε», με τη Λυδία Κονιόρδου και σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή, την Κυριακή 22 Απριλίου, στις 9μ.μ., στον εναλλακτικό χώρο «Προσωρινός».

Το έργο

Η Σοφία, η Σοφία Αποστόλου και η Έλσα είναι τρεις γυναίκες, η κάθε μια με τη δική της προσωπική ιστορία. Οι ζωές τους στοιβαγμένες μέσα σε διαμερίσματα, εκεί που το προσωπικό γίνεται καθολικό. Παρέλαση, υδρορροές, θόρυβοι. Τρεις γυναίκες που θα συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν και θα προσπαθήσουν να ενταχθούν σε ένα μέλλον. Εξόριστες, μετέωρες, σε ένα πουθενά....

«Ακούστε με καλά... εσείς από όλα τα μέρη του κόσμου... δέκα χρόνια για το τίποτα... εγώ δεν θέλω να είμαι μέσος όρος... τίποτα από ό,τι έχουν αυτοί δεν με συγκινεί...εγώ κάνω τη δική μου επανάσταση... η ψαλίδα ανοίγει... οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι... με παράτησαν αβοήθητη... με ανάγκασαν να διαλέξω ανάμεσα σε δυο παιδιά... Πειράζει που μιλάω για τα προσωπικά μου;».

Ταυτότητα παράστασης: συγγραφέας: Λούλα Αναγνωστάκη, σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής, διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Βασίλης Γεροδήμος, χορογραφία – επιμέλεια κίνησης: Χριστίνα Βασιλοπούλου, φωτισμός: Δημήτρης Οικονόμου, φωτογραφίες - οργάνωση παραγωγής: Γεωργία Λένη. Στον ρόλο της Σοφίας, της Σοφίας Αποστόλου και της 'Ελσας: η Λυδία Κονιόρδου, κρουστά: Μανούσος Κλαπάκης. Συμμετέχουν: Αντιγόνη Νάκα, Αντώνης Κυριακάκης, Γαβριήλ Σφαιρόπουλος, Δανάη Αγγελάτου, Ειρήνη Λαμπράκη, Ελένη Πανοπούλου, Θάλεια Χαραρά, Θωμάς Πανδής, Κέλυ Γιακουμάκη, Μαρία Μπάεβα, Μίλτος Τζώρτζης, Παύλος Πιερρόπουλος, Χριστίνα Παχή.

Πληροφορίες

Εναλλακτικός χώρος «Προσωρινός», Δεινοκράτους 103 - Κολωνάκι (πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο, στάση μετρό- Μέγαρο Μουσικής). Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.00. Τιμές εισιτηρίου: 15, 10 (φοιτητικό) ευρώ. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 6932 500545. Ώρες κρατήσεων: 10.00 -14.00 και 17.30 - 20.30.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron