Αθλητικά
"Αυτοκτόνησε" η εθνική πόλο γυναικών

"Αυτοκτόνησε" η εθνική πόλο γυναικών

  • 20 Απριλίου 2012, 21:37

Σε ισπανικό σκόπελο τσακίστηκαν τα όνειρα της εθνικής πόλο γυναικών για να παρουσιαστεί για τρίτη σερί διοργάνωση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια και δις δευτεραθλήτρια Ευρώπης έπεσε θύμα όχι μόνο του συστήματος πρόκρισης, αλλά και των δικών της λαθών, στο καθοριστικό «χιαστί» παιχνίδι με την Ισπανία, στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης.

Η ελληνική ομάδα γνώρισε την ήττα με 9-7 (1-0, 5-6, 2-1, 1-0), αφού δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί παρά μόνο τις 4 από τις 16 ευκαιρίες που είχε να παίξει με παίκτρια παραπάνω.

Οι ελληνίδες διεθνείς κατάφερναν να κερδίζουν αποβολές αλλά πετούσαν στα σκουπίδια το πλεονέκτημα στον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς. Από την άλλη πλευρά οι Ισπανίδες, που και αυτές δεν ήταν αποτελεσματικές στην παίκτρια παραπάνω, κατάφερναν να σκοράρουν από την περιφέρεια και να πάρουν σταθερό προβάδισμα από τα μισά του παιχνιδιού και μετά, διατηρώντας το ως το τέλος.

Από την πλευρά της η εθνική γυναικών είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα του β' οκταλέπτου, οπότε και ήταν σχετικά αποτελεσματική στην παίκτρια παραπάνω.

Η εξέλιξη του σκορ με πρώτη την Ισπανία: 1-0 (α' οκτάλεπτο), 1-1, 2-1, 2-3, 2-3, 3-3, 3-4, 4-4, 4-5, 5-5, 5-6, 6-6 (β' οκτάλεπτο), 7-6, 8-6, 8-7 (γ' οκτάλεπτο), 9-7 (δ' οκτάλεπτο).

Τα γκολ για την ελληνική ομάδα πέτυχαν: Ασημάκη 3, Τσουκαλά 1, Ψούνη 1, Μελιδώνη 1, Γερόλυμου 1 (πέναλτι).

Σε αγώνες που έγιναν νωρίτερα η Ουγγαρία, που επικράτησε με 18-5 του Καζακστάν, και η Ρωσία, που νίκησε τον Καναδά με 7-6, σφράγισαν τα εισιτήρια για το Λονδίνο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron