Ρεπορτάζ
Δεν ρίχνει στην τύχη τους "πεσσούς" ο Σαμαράς

Δεν ρίχνει στην τύχη τους "πεσσούς" ο Σαμαράς

  • 18 Απριλίου 2012, 09:40

Αύριο, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζει, στο Ζάππειο, το κυβερνητικό πρόγραμμά του για την ελληνική Οικονομία. Τρίπτυχο προς επίτευξη θεωρείται ασφαλώς η ανάταξη, η ανάκαμψη και η ανάπτυξή της -και τούτο θα πρέπει μέσα στις εναπομείνασες 18 μέρες να περάσει στο εκλογικό Σώμα σε όλη την επικράτεια, τόσο από τον ίδιο όσο και από τους 412 «γαλάζιους» υποψηφίους. Ο σκοπός είναι ξεκάθαρος: Η ΝΔ πρέπει να πείσει ότι διαθέτει το εναλλακτικό εκείνο σχέδιο που θα οδηγήσει την χώρα στην έξοδό της από το «τούνελ» αν όχι του Μνημονίου, τουλάχιστον της κρίσης.

Την μεθεπόμενη Πέμπτη ο κ. Σαμαράς θα επανέλθει στο Ζάππειο για να εκθέσει το πρόγραμμα της ΝΔ για όλα τα υπόλοιπα θέματα, πέραν αυτών που αφορούν στην Οικονομία.

Ωστόσο, η σημειολογία των επιλογών του κ. Σαμαρά, με την επιστροφή (μετά από 20 έτη) του κ. Συμπιλίδη στα ψηφοδέλτια και τον παράλληλο αποκλεισμό κάποιων σημαντικών στελεχών, είναι πολύ δυσερμήνευτη, καθώς κάθε άλλο παρά πείθει ότι πράγματι σκοπεύει να αξιοποιήσει μελλοντικά όλο αυτό το ανθρώπινο δυναμικό. Κι αυτή η ερμηνεία, που δεν διαφεύγει την προσοχή κανενός ενδιαφερομένου, σίγουρα δημιουργεί αντιδράσεις εντός του κόμματος. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του υφυπουργού Τουρισμού της μεταβατικής Κυβέρνησης, Πέτρου Αλεβιζάτου, ο οποίος έθεσε εαυτόν εκτός εκλογικού αγώνα ως ένδειξη της δυσφορίας του για την επιλογή των προσώπων στην Κεφαλονιά. Και βεβαίως, η έκκληση του Σαμαρά για μετεκλογική πανστρατιά, μπορεί μεν να «χαϊδεύει» πολλά αυτιά, τα περισσότερα όμως… κωφεύουν εσκεμμένα…

Τώρα, όσον αφορά το λεγόμενο «Καραμανλικό στρατόπεδο», ο Αντώνης Σαμαράς δεν αρκέστηκε να ρίξει τους «πεσσούς» στην τύχη. Η ένταξη στις λίστες των κκ Πέτρου Δούκα, Ευάγγελου Μπασιάκου και Σάββα Τσιτουρίδη (τους οποίους, να θυμίσουμε, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε αφήσει εκτός για ευνόητους λόγους), δεν μπορεί να εκληφθεί ως τυχαία. Προφανώς, ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε έτσι να εξισορροπήσει το (κατά περίπου 60%) νέο «αίμα» που επιλέχθηκε για την «πρώτη γραμμή κρούσης» με στελέχη που διαθέτουν βαθιές ρίζες και λαϊκά ερείσματα.

Για τον λόγο αυτόν (και προς ικανοποίηση των «Καραμανλικών») αξιοποιήθηκαν δεόντως και οι Προκόπης Παυλόπουλος, Ευάγγελος Αντώναρος, Πάνος Λειβαδάς, Λευτέρης Ζαγορίτης και Μενέλαος Δασκαλάκης. Μάλιστα, οι δύο τελευταίοι εντάχθηκαν ήδη στην εκλογική επιτροπή του κόμματος υπό τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον οποίον ο ίδιος ο Σαμαράς φρόντισε να περιβάλλει με το κλέος του έμπειρου και ικανότατου κοινοβουλευτικού μαχητή…


Πάνος Γιαννάκαινας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron