Οικονομία
Νευρικότητα στις Αγορές λόγω ισπανικού χρέους

Νευρικότητα στις Αγορές λόγω ισπανικού χρέους

  • 16 Απριλίου 2012, 13:40

Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς δε Γκίνδος υποστήριξε σήμερα ότι η νευρικότητα των αγορών απέναντι στη χώρα του μπορεί να συνεχιστεί λόγω των "αμφιβολιών για το ευρωπαϊκό σχέδιο" που τροφοδοτούνται κυρίως από την ανησυχία για την ικανότητα των αυτόνομων περιοχών να μειώσουν τα ελλείμματά τους.

"Εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για το ευρωπαϊκό σχέδιο και, υπ' αυτήν την έννοια, μπορεί να ξαναδούμε καταστάσεις όπως αυτές της περασμένης εβδομάδας", δήλωσε ο Ισπανός υπουργός σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ελ Μούντο.

Το Χρηματιστήριο της Μαδρίτης, μισή ώρα μετά το άνοιγμα, κατέγραφε άνοδο +0,67%, μετά την μεγάλη πτώση της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό, οι αμφιβολίες που εκφράζονται απέναντι στην Ισπανία είναι ουσιαστικά τρεις: Η πρώτη αφορά τη δυνατότητα που έχουν οι αυτόνομες περιοχές να πετύχουν το στόχο μείωσης του ελλείμματος, η δεύτερη ότι η πολιτική αυστηρής λιτότητας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη, σε μια περίοδο που η ανεργία αγγίζει ήδη το 23% και η τρίτη ότι αυτή η μικρή ανάπτυξη θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στις τράπεζες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron