Editorial
ΞέΠΝΟη επανάσταση θέλουμε;

ΞέΠΝΟη επανάσταση θέλουμε;

  • 09 Απριλίου 2012, 23:00

Δεν μου αρέσει να χαϊδεύω αυτιά. Τόσες μέρες κρατιέμαι να μην το ξεστομίσω, μα άλλο δεν πάει! Θα πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να ενηλικιωθούν. Έπεσαν όλοι πάνω στους ναυτεργάτες να τους φάνε ζωντανούς, επειδή τάχα μου θέτουν σε κίνδυνο... τις πασχαλινές διακοπές του ελληνικού λαού!

Βλέπετε, ξαφνικά κι από 'κει που δεν το περίμενες, η μεγάλη μερίδα του συμπολιτευόμενου πολιτικού κόσμου ανησύχησε για τους εαρινούς εκδρομείς με τα υπερ-χριστιανικά αισθήματα. Γι' αυτό ακριβώς έφερε την τροπολογία η Κυβέρνηση μέσα στην καρδιά των αγίων ημερών. Το ίδιο δεν έκανε και το καλοκαίρι με τους ταξιτζήδες; Κίτρινος πυρετός, κι όποιος αντέξει!

Καμάρια μου, αν είναι να δεχτούμε το δίκιο των ναυτικών μας που τους καταληστεύουν καθημερινά, τότε θα πρέπει ν' αναρωτηθούμε ποιοι είναι αυτοί οι απολιθωμένοι εν είδει μαμούθ που κόπτονται να πάνε στα χωριά τους πατώντας πάνω στα πτώματα τίμιων εργαζομένων. Μήπως είναι συνάδελφοι εκείνων που φώναζαν για τα τουριστικά τους παραμάγαζα ή οι "επιχειρηματίες" της απόκοσμης πλατείας Συντάγματος, που... αναγούλιαζαν βλέποντας τ' αντίσκηνα των Αγανακτισμένων; Είναι οι ονειροπαρθένοι επαναστάτες του καναπέ, που μόνο να βογκούν ξέρουν όταν τους βιάζει το Κράτος, ή μήπως οι πρόθυμοι να πληρώσουν το χαρατσάκι στην ΔΕΗ, κλεψίγελοι και οι ίδιοι με την δειλία μιας ζωής, όπου λάτρεψαν την θυματοποίηση και την ανέξοδη απειλή;

Αν ναι, τότε να πάνε στα τσακίδια και οι εκδρομές και οι αναστάσιμες κατανύξεις τους στα παλιοχώρια της φτώχειας και της δυστυχίας! Η επανάσταση, κούκλε μου, δεν είναι τούρκικο σίριαλ της μούγγρας ή μεσημεριανάδικο της αποβλάκωσης. Είναι κάτι πού περισσότερο, κάτι πολύ μεγαλύτερο και δυνατό -γι' αυτό αργεί και ψήνεται με τα χρόνια.

(Έλα μου, πρόβατο αφράτο, να σε κουρέψω τώρα, πριν μας πιάσει για τα καλά η Άνοιξη και το Θέρος, και σου κάτσουν, πεινάλα μου, στην καρκάλα τα μπάνια τού λαού...)

 

Πάνος Γιαννάκαινας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Άλλα Άρθρα από Editorial




cron