Κοινωνία
Σε νέο "Γολγοθά" οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Σε νέο "Γολγοθά" οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

  • 09 Απριλίου 2012, 12:05

Το δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν από σήμερα εκατομμύρια ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Σύμφωνα με το iatronet.gr, επειτα από τους φαρμακοποιούς, κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί της Αττικής σταματούν να παρέχουν υπηρεσίες.

Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν την επίσκεψη ή την εξέταση από την τσέπη τους και θα διεκδικούν από το Ταμείο τους το ποσό της επιστροφής που δικαιούνται.

Οι γιατροί 'κλείνουν τη στρόφιγγα' προς τον μεγαλύτερο φορέα παροχής περίθαλψης της χώρας, λόγω των τεράστιων χρεών του. Ζητούν αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ και απειλούν με επ΄ αόριστον συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Εν τω μεταξύ, τη Μεγάλη Δευτέρα, ξεκινά στον ΕΟΠΥΥ (είναι η δεύτερη απόπειρα) η εφαρμογή του συστήματος συνταγογράφησης των φαρμάκων με δραστική ουσία και όχι με την εμπορική ονομασία του φαρμάκου.

Το μέτρο θα ισχύσει πιλοτικά έως τον Ιούνιο για δέκα δραστικές ουσίες: Κλαριθρομυκίνη, κεφπροζίλη, κεφπροζίλη, αζιθρομυκίνη, φλουκοναζόλη, σιπροφλοξασίνη, ομεπραζόλη, λανσοπραζόλη, κετιριζίνη και μελοξικάμη.

Οι γιατροί θα γράφουν στη συνταγή μία από τις παραπάνω δραστικές ουσίες και οι φαρμακοποιοί θα χορηγούν στον ασθενή το πιο φθηνό από τα αντίγραφα (γενόσημα) φάρμακα που κυκλοφορεί στη χώρα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron