Πολιτική
"Εντός των ημερών ανακοινώνεται η ημερομηνία των εκλογών"

"Εντός των ημερών ανακοινώνεται η ημερομηνία των εκλογών"

  • 09 Απριλίου 2012, 09:54

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών είναι πλέον θέμα ημερών, δήλωσε από ραδιοφώνου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Ο ίδιος αρνήθηκε να πει οτιδήποτε περαιτέρω, σεβόμενος, όπως ανέφερε, τη σχετική διαδικασία που υπάρχει και επανέλαβε ότι εντός της εβδομάδας ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς τέλος, για τις προσωπικές του φιλοδοξίες, ο κ. Καψής είπε πως δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Εκτός απροόπτου, τη Μεγάλη Τετάρτη ο Πρωθυπουργός θα συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να συνταχθεί το διάταγμα διαλύσεως της Βουλής, το οποίο θα υπογράψει στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όλα δείχνουν ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαΐου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τυχόν παράταση του βίου της Βουλής, έστω και κατά 24 ώρες, θα οδηγήσει σε μετάθεση της ημερομηνίας κατά μία εβδομάδα, στις 13 Μαΐου.

«Οι εκλογές γίνονται με τα κόμματα αλλά δεν γίνονται για τα κόμματα, γίνονται για τους πολίτες. Ο λαός λοιπόν με την ψήφο του ας αποφασίσει την κατεύθυνση της χώρας. Ο σχηματισμός Κυβέρνησης, ιδίως σε μια περίοδο που απαιτείται πολιτική σταθερότητα, άρα ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα προκύψει με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα», δήλωσε στο real.gr o υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, εκφράζοντας παράλληλα τη διαφωνία του με τη λύση των επαναληπτικών εκλογών:

«Δεν συμφωνώ σε επαναληπτικές εκλογές ιδίως σε μία περίοδο που ούτε ο χρόνος ούτε οι πόροι περισσεύουν, αντιθέτως... Στις εκλογές ψηφίζουμε για να αναδείξουμε κυβέρνηση, όχι για να εκλέξουμε αντιπολίτευση», παρατήρησε και εκτίμησε ότι ο λαός «έχοντας συναίσθηση αυτής της ευθύνης, θα κάνει επιλογές που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω σταθεροποίηση της χώρας και όχι στη συντήρηση της πολιτικής ρευστότητας».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron