Πολιτική
Πυρετός στην Ιπποκράτους ενόψει εκλογών

Πυρετός στην Ιπποκράτους ενόψει εκλογών

  • 07 Απριλίου 2012, 09:15

Η δήλωση του πρωθυπουργού, μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, περί ολοκλήρωσης του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος μέχρι τις 20 Απριλίου, πυροδότησε σενάρια για μικρή μετάθεση των εκλογών.

Μέχρι τώρα, ήταν διάχυτη η εντύπωση ότι το ζήτημα θα έκλεινε το αργότερο έως την Μεγάλη Τρίτη ή Μεγάλη Τετάρτη, με τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο, η δήλωση του πρωθυπουργού ερμηνεύεται από κάποιους ως αναγγελία μικρής έστω καθυστέρησης των εκλογών πέραν της 6ης Μαΐου.

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα την Παρασκευή, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, επανάφερε την 13η Μαΐου ως πιθανή ημερομηνία εκλογών, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο η προσφυγή στις κάλπες να μην γίνουν την πρώτη Κυριακή του Μαΐου αλλά «λίγο αργότερα».

«6 Μαΐου πιθανότατα θα προκηρυχθούν εκλογές και αν δεν είναι 6,  θα είναι λίγο αργότερα. Και αν είναι λίγο αργότερα, εν πάσει  περιπτώσει Σάββατο κοντογιορτή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννίτσης.

Πυρετός στην Ιπποκράτους

Στην τελική ευθεία για την διευθέτηση λεπτομερειών, εν όψει της προκήρυξης των εθνικών  εκλογών την επόμενη εβδομάδα, εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ. Την Παρασκευή  τα μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα ειδοποιήθηκαν να βρίσκονται στην Αθήνα, διότι ο πρόεδρος του  κόμματος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος πρόκειται να τους καλέσει κατά πάσα πιθανότητα και το Σάββατο και την Κυριακή, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που άπτονται του προεκλογικού αγώνα. Μερικά από αυτά είναι: οι ομιλίες του προέδρου, οι εμφανίσεις των στελεχών, οι συγκεντρώσεις του κόμματος και η κατάρτιση των ψηφοδελτίων σε όλη την Ελλάδα.

Σε σχέση με το τελευταίο, παρατηρείται δυστοκία να συμμετέχουν νέα στελέχη σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες. Όπως λένε στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, η δυσκολία παρατηρείται στους νέους ανθρώπους, στους οποίους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται να επενδύσει πολιτικά. Ωστόσο παρά τα προβλήματα, την Τετάρτη πρόκειται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια σε νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου το κόμματος.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, στην Ιπποκράτους προετοιμάζονται για την επίσημη προκήρυξη των εκλογών από τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο. Ο πρωθυπουργός, επιστρέφοντας το Σάββατο το βράδυ από την Κύπρο, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη, θα πραγματοποιήσει τις πρώτες επαφές, για την οριστικοποίηση της ημερομηνίας των εκλογών. Μεσούσης της Μεγάλης Εβδομάδας θα επισκεφτεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι ημερομηνίες που παίζουν είναι ή 6 ή 13 Μαΐου, όπως αρχικά είχε προσδιοριστεί, ενώ έχει αποκλειστεί η 29η Απριλίου.

Στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν έτοιμοι για κάθε εκδοχή και αναμένουν την επίσημη προκήρυξη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron