Υγεία
Οδηγός επιβίωσης στο... "κρεβάτι"

Οδηγός επιβίωσης στο... "κρεβάτι"

  • 07 Απριλίου 2012, 07:21

Οι τρεις «παγίδες» των γυναικών, που καταστρέφουν την χαρά του έρωτα

Όταν η σεξουαλική σας ζωή αρχίζει να πιάνει πάτο, όσο κι αν κατηγορείτε τους άνδρες σας ότι δεν ξέρουν πώς να σας «ανάψουν», η αλήθεια είναι ότι μεγάλο μέρος της ευθύνης ανήκει σε εσάς. Όπως λέει και το ρητό, «it takes two to tango», οπότε φροντίστε να ξαναθυμηθείτε τα «βήματα» αν δεν θέλετε να καταλήξετε σαν εκείνα τα ζευγάρια που μιλάνε για σεξ μόνο μέσα από ανέκδοτα.

Οι περισσότεροι ειδικοί σε θέματα σχέσεων και σεξουαλικής ζωής συμφωνούν ότι οι γυναίκες, μετά από μερικά χρόνια έγγαμου βίου, «πέφτουν» στις παρακάτω παγίδες:

1. Δεν παίρνουν πρωτοβουλίες στο σεξ

Είτε επειδή θέλουν να το «παίξουν» κυρίες είτε επειδή φοβούνται ότι θα γίνουν πιεστικές, πολλές γυναίκες αποφεύγουν να κάνουν το πρώτο βήμα προκειμένου να «βρεθούν» με τον σύντροφό τους, θεωρώντας ότι αυτή είναι «δική του δουλειά».

Κι όμως, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι άνδρες θέλουν να νιώθουν εξίσου ποθητοί από τις γυναίκες τους και το να συντηρούμε το στερεότυπο του άνδρα-κυνηγού στις σημερινές σχέσεις μόνο ανισορροπία μπορεί να προκαλέσει στο ζευγάρι. Το να μην αναλαμβάνει, λοιπόν, η γυναίκα πρωτοβουλία κάνει πολλούς άνδρες να πιστεύουν ότι δεν ενδιαφέρεται να κάνει σεξ μαζί τους –κάτι που στην πραγματικότητα δεν ισχύει.

Κάντε, λοιπόν, το πρώτο βήμα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο άνδρας σας θα το εκτιμήσει και θα ανταποκριθεί χωρίς δεύτερη σκέψη. Κάτι τέτοιο θα τονώσει και την δική σας αυτοπεποίθηση.

2. Ανησυχούν για την εμφάνισή τους

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες κατά την διάρκεια του σεξ -και που τους «κόβει» αυτόματα την διάθεση, καταστρέφοντας κάθε πιθανότητα να το απολαύσουν- είναι ότι ανησυχούν για το σώμα τους, το περιττό πάχος στην κοιλιά τους ή το γεγονός ότι δεν φοράνε make-up.

Οι ειδικοί, ωστόσο, υποστηρίζουν πως σχεδόν κανένας άνδρας δεν προσέχει εκείνη την ώρα όλα αυτά που οι γυναίκες φοβούνται. Αντίθετα, θέλουν την σύντροφό τους εντελώς απελευθερωμένη στο σεξ και διεγείρονται όταν αντιλαμβάνονται πως το απολαμβάνει όσο εκείνοι. Εξηγούν, δε, ότι υπάρχει εξελικτική εξήγηση στο γιατί οι άνδρες επιδεικνύουν «επιλεκτική τύφλωση» στο σωματικά προβλήματα της γυναίκας κατά την διάρκεια του σεξ: Οι ανδρικός εγκέφαλος, υποσυνείδητα, αναζητά γυναίκες που είναι ικανές να γεννήσουν υγιή μωρά. Στα προϊστορικά χρόνια, μάλιστα, οι άνδρες που κατάφερναν να προσελκύσουν γόνιμες γυναίκες και να κάνουν παιδιά μαζί τους ήταν αυτοί που ζούσαν περισσότερο -οι υπόλοιποι πέθαιναν νωρίς. Αυτός ο μηχανισμός στο μυαλό τους επιβιώνει ακόμα και σήμερα.

Με αυτό το σκεπτικό, κατά κανόνα, επιλέγουν και στις μέρες μας την γυναίκα που θα γίνει «γυναίκα τους». Στο σεξ, λοιπόν, έλκονται από την γυναίκα που δείχνει ενθουσιασμό και ενδιαφέρον σε αυτούς, που είναι «δροσερή» και υγιής, αδιαφορώντας αν η μέση της είναι λίγο πιο φαρδιά ή αν τα οπίσθιά της έχουν κυτταρίτιδα.

3. Πιστεύουν πως το σεξ για τους άνδρες είναι απλά μια ανάγκη

Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως για τους άνδρες το σεξ είναι απλώς μια πράξη που τους προσφέρει ευχαρίστηση και τίποτε παραπάνω. Είναι λάθος, όμως, να μειώνουν τη σημασία του τόσο, λένε οι ειδικοί, καθώς για πολλούς άνδρες πρόκειται για μία πολύ σημαντική πράξη.

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι έρευνες που συμπεραίνουν πως τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βρίσκουν μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση όταν κάνουν σεξ στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας σχέσης που τους δημιουργεί άνεση και οικειότητα. Πέρα από καλύτερη ποιότητα στο σεξ, οι παντρεμένοι μάλιστα «χαίρουν» και μεγαλύτερης συχνότητας...

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron