Πολιτική
Στην Κύπρο σήμερα ο πρωθυπουργός

Στην Κύπρο σήμερα ο πρωθυπουργός

  • 05 Απριλίου 2012, 07:15

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί, αύριο Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα, τον υπουργό Επικρατείας, Παντελή Καψή και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός θα προβεί σε δήλωση, στην οποία αναμένεται ότι θα δώσει το στίγμα της επίσκεψης του.

Το μεσημέρι, στις 15:15, θα τον υποδεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας. Οι δύο άνδρες θα έχουν συνομιλίες με τη συμμετοχή και αντιπροσωπειών.

Ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Δημήτρης Χριστόφιας θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες με αντιπροσωπείες των δύο κυβερνήσεων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας, στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων θα βρίσκονται διμερή, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα με πρώτο το Κυπριακό, το οποίο, τόνισε, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, ενόψει των αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και με φόντο την έλλειψη προόδου, λόγω της αρνητικής και άτεγκτης στάσης της τουρκικής πλευράς.

Τις συζητήσεις, όπως είπε, θα απασχολήσουν και θέματα που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, το θέμα της ενέργειας, αλλά και θέματα που αφορούν στις εξελίξεις στην περιοχή.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Χριστόφιας υπογράμμισε ότι «Κύπρος και Ελλάδα απορρίπτουν με αποφασιστικό τρόπο τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας για σύγκληση τετραμερούς διάσκεψης στο Κυπριακό».

Μετά τις συνομιλίες με τον Κύπριο πρόεδρο ο πρωθυπουργός θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμή του ο πρόεδρος Χριστόφιας.

Ο κ. Παπαδήμος θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή.

 

(πρώτη ενημέρωση 4/42012 - 21:15)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron