Πολιτική
Τσίπρας: Nα αποσυρθούμε από τη συμφωνία ACTA

Τσίπρας: Nα αποσυρθούμε από τη συμφωνία ACTA

  • 04 Απριλίου 2012, 13:44

Την απόσυρση της υπογραφής της ελληνικής κυβέρνησης από τη συμφωνία ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) της 26ης Ιανουαρίου ζητά, με ερώτησή του προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Μεταφορών, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στο κείμενο της ερώτησης του ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει πως πρόκειται για μία συμφωνία η οποία στρέφεται εναντίον βασικών πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών εν ονόματι των «πνευματικών δικαιωμάτων».

Όπως επισημαίνει, η συμφωνία υποτίθεται πως αφορά στην επιβολή μέτρων για τη διεθνή προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά στην πραγματικότητα εισάγει νέες πιέσεις περιορισμού των ατομικών ελευθεριών αλλά και της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο. Σκοπός της, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η διόγκωση του κέρδους των βιομηχανιών περιεχομένου, των φαρμακοβιομηχανιών, αλλά και των εταιρειών βιοτεχνολογίας, και εν τέλει η πολιτική επιτήρηση του διαδικτύου, καθώς εισάγει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για αδικήματα πνευματικής ιδιοκτησίας και υποχρεώνει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να αποκαλύπτουν άμεσα τα στοιχεία των συνδρομητών τους τα αδικήματα αυτά, πλήττοντας -όπως αναφέρει- την έννοια του ιδιωτικού απόρρητου και της ελευθερίας έκφρασης στο διαδίκτυο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron