Βιβλιόραμα
Αρκετά ως εδώ

Αρκετά ως εδώ

04 Απριλίου 2012, 07:10

Ο Σεπ Νάκερ μια ζωή αποταμιεύει για μια «Μετέπειτα Ζωή», που τη φαντάζεται σαν ειδυλλιακή απόσυρση σε κάποια χώρα του Τρίτου Κόσμου, όπου το κομπόδεμά του θα διαρκέσει για πάντα. Αλλά η Γκλίνις, η σύζυγός του, προβάλλει μια ατέλειωτη σειρά από δικαιολογίες για να το καθυστερήσουν. Έχοντας πλέον απηυδήσει, ο Σεπ ανακοινώνει ένα βράδυ στη γυναίκα του ότι αναχωρεί για μόνιμη εγκατάσταση σε ένα νησί στα ανοιχτά της Τανζανίας, με ή χωρίς εκείνη.

Όμως η Γκλίνις, που έχει μόλις επιστρέψει από το ραντεβού της σε έναν ογκολόγο, έχει κι αυτή να του ανακοινώσει κάτι: ο Σεπ δεν μπορεί να πάει πουθενά γιατί χρειάζεται επειγόντως την ιατρικοφαρμακευτική του ασφάλιση. Δυστυχώς, το ανεπαρκές σύστημα δημόσιας υγείας καλύπτει μόνο κατά ένα ποσοστό τις αστρονομικές δαπάνες για τις χημειοθεραπείες της συζύγου του και σύντομα το κομπόδεμα του Σεπ αποψιλώνεται ανεπανόρθωτα.

Από την καταξιωμένη συγγραφέα του "Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν", ένα καυστικό και απερίφραστα ειλικρινές μυθιστόρημα για το πώς μια ανίατη ασθένεια δοκιμάζει και μεταμορφώνει έναν γάμο για το τι ακριβώς σημαίνει περίθαλψη για το πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Λάιονελ Σράιβερ είναι μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες Αμερικανίδες συγγραφείς.

Το μυθιστόρημά της "Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, 2010) τιμήθηκε με το βραβείο Orange το 2005, ενώ έχει πουλήσει περισσότερα από 1.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τη σκηνοθέτιδα Λιν Ράμσεϊ με τη βραβευμένη με Όσκαρ Τίλντα Σουίντον στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το μυθιστόρημά της "Αρκετά ως εδώ" ήταν υποψήφιο για το National Book Award, μία από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές διακρίσεις στις ΗΠΑ, ενώ ήταν στη λίστα των ευπώλητων των New York Times.

Αρθρογραφεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Guardian, Independent, Wall Street Journal.

__________________________________

Λάιονελ Σράιβερ: "Αρκετά ως εδώ" - μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη - εκδόσεις Μεταίχμιο

ISBN 978-960-501-666-1 - σελ. 616 - τιμή 22,00 ευρώ - έκδοση Μαρτίου 2012

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron