Πολιτική
Βενιζέλος: Στις 7 Μαΐου ο λογαριασμός για τη χώρα

Βενιζέλος: Στις 7 Μαΐου ο λογαριασμός για τη χώρα

  • 03 Απριλίου 2012, 22:11

Το μέλλον της χώρας θα κριθεί στις εκλογές, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνάντηση με στελέχη της αυτοδιοίκησης υπογραμμίζοντας ότι «στις 7 Μαΐου έρχεται ο λογαριασμός, όχι για τα κόμματα και για τα πρόσωπα, αλλά για τη χώρα». Μάλιστα, χαρακτήρισε την επικείμενη εκλογική μάχη ως την κρισιμότερη ιστορικά και τη δυσκολότερη αναμέτρηση από το 1974.

Όπως ανέφερε, σε αυτές τις εκλογές ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει αν η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι ευρωπαϊκή χώρα, αν θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, αν θα διασφαλίσει τα δύο ανωτέρω κεκτημένα και αν θα πολλαπλασιάσει το απόθεμα που έχει δημιουργηθεί με τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Απέναντι σε όλα αυτά, ο ελληνικός λαός θα πρέπει να απαντήσει αν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος και ποιος είναι αυτός, τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγκάλεσε όσους «ζουν με την ψευδαίσθηση ότι οι εκλογές είναι μια κοινωνική διαμαρτυρία» ενώ διερωτήθηκε ποιοι Έλληνες είναι έτοιμοι να αποδεχτούν την ιδέα της καταγγελίας της δανειακής σύμβασης και ποιοι πιστεύουν ότι η ιδέα της επαναδιαπραγμάτευσης είναι αξιόπιστη, όταν δεν το πιστεύει και την έχει εγκαταλείψει και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ που την είχε λανσάρει.

Χαρακτηρίζοντας την πρόταση εξόδου της χώρας από την ΕΕ και την ευρωζώνη «αξιοσέβαστη και παραδοσιακή, αλλά όχι ασφαλή για τον λαό», σημείωσε πως όσοι προτείνουν τέτοιες λύσεις πρέπει να διασφαλίσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, τη ρευστότητα των τραπεζών και την εξασφάλιση της εξυπηρέτησης των λειτουργικών αναγκών του κράτους.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ακόμη πως πρέπει να φύγουμε από την λογική του Μνημονίου και να πάμε στην λογική ενός σχεδίου ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της χώρας» και τόνισε ότι υπάρχει πολύ μεγάλος όγκος «πολιτικής ύλης εκτός Μνημονίου» που μπορεί να τον διαχειριστεί η ελληνική κυβέρνηση. Απαριθμώντας μια σειρά τομείς κυβερνητικού έργου εκτός Μνημονίου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το «λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να επανασυστήσουμε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η αξιοποίηση του υπάρχοντος δικτύου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορεί να σταθεί αρωγός στο κοινωνικό κράτος και έκανε λόγο για έναν «Λογαριασμό Κοινωνικής Αντιρρόπησης» που μπορεί να χρηματοδοτηθεί με επιπλέον έσοδα του προϋπολογισμού.

«Υπάρχει μεταρρυθμιστική κόπωση, αλλά πρέπει να γίνει η προσπάθεια», είπε, επισημαίνοντας ότι πρέπει να «ολοκληρώσουμε την επισκόπηση των δαπανών για να αποφύγουμε τις οριζόντιες περικοπές».

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε πως το Κίνημα δεν ξεκινά από το μηδέν, αλλά πρέπει να διαμορφώσει την δική του αφετηρία που είναι μια αφετηρία χωρίς «προσημειώσεις και υποθήκες». Επεσήμανε την υποχρέωση του κόμματος να ανακόψει την πορεία της ακροδεξιάς ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει μια νέα γενιά δημοσκοπήσεων που αλλάζει το κλίμα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron