Πολιτική
Ρέππας και Ραγκούσης στήνουν τον Βορίδη στο καναβάτσο

Ρέππας και Ραγκούσης στήνουν τον Βορίδη στο καναβάτσο

  • 02 Απριλίου 2012, 17:45

Αναδίπλωση του υπουργού Μεταφορών για το ν/σ των βυτιοφόρων

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αποσύρει την τροπολογία για τα βυτιοφόρα ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Βορίδης απέδωσε το θόρυβο που προκλήθηκε σε προεκλογικά παιχνίδια, υποστηρίζοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν κλείνει το επάγγελμα των βυτιοφορέων».

Όπως είπε, «όποιος θέλει αύριο το πρωί μπορεί, καταθέτοντας ένα παράβολο 1.000 ευρώ, να εκδώσει άδεια φορτηγού δημόσιας χρήσης ή βυτιοφόρου» και πρόσθεσε ότι «με τη συγκεκριμένη τροπολογία θέλησα απλώς να βάλω φραγμό στη μετατροπή των παλαιών αδειών κατά τη μεταβίβασή τους από άδειες μεταφορών σε άδειες βυτιοφορέων».

Την ίδια ώρα, να καταψηφίσουν την τροπολογία για τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης, που κατέθεσε στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, απειλούν οι... προκάτοχοί του στο υπουργείο, Δημήτρης Ρέππας και Γιάννης Ραγκούσης.

Η τροπολογία που κατατέθηκε από τον αρμόδιο υπουργό και χαρακτηρίστηκε ως «φωτογραφική» από την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) έχει προκαλέσει ενδοκυβερνητικές τριβές.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία δεν πρόκειται να περάσει, τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους σημαντικές για τη λειτουργία της αγοράς ρυθμίσεις δεν μπορεί να κατατίθενται αιφνιδιαστικά, χωρίς να ενημερωθούν τα κυβερνητικά όργανα. Η τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί, γιατί γυρίζει τα πράγματα πίσω».

Από την πλευρά του, ο τέως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νυν αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, δήλωσε ότι «η αντίληψη και οι επιδιώξεις, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Βορίδης προσεγγίζει όλα τα επαγγέλματα στις μεταφορές που πρέπει να ανοίξουν -τελικά μόνο στα λόγια- είναι από την πρώτη στιγμή ίδιες και αναλλοίωτες, έχουν συνέπεια και συνέχεια στο χρόνο».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron