Πολιτική
Βενιζέλος: Κομμένες οι ρουσφετολογικές τροπολογίες

Βενιζέλος: Κομμένες οι ρουσφετολογικές τροπολογίες

  • 02 Απριλίου 2012, 17:10

Η πληθώρα των τροπολογιών, οι οποίες κατατίθενται το τελευταίο διάστημα στο Κοινοβούλιο, συζητείται, μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη που πραγματοποιείται στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του προέδρου του Κινήματος Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται έντονα ενοχλημένος από το ρουσφετολογικό παιχνίδι της τελευταίας στιγμής. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι στενοί συνεργάτες του, οι οποίοι όχι μόνο δεν κρύβουν την δυσφορία τους αλλά κάνουν και λόγο για προεκλογικά παιχνίδια.

Έτσι ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε να υποστηρίξει τροπολογίες που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

- Είναι αναγκαίες για την εφαρμογή του προγράμματος
- Έχουν ήδη εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο
- Λύνουν επείγοντα ζητήματα που αυταπόδεικτα δεν μπορούν να περιμένουν

Μετά τα φαινόμενο κατάθεσης δεκάδων τροπολογιών  για ρουσφετολογικούς λόγους από  συγκεκριμένους βουλευτές όλων των κομμάτων, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η τελευταία τροπολογία Βορίδη, με την οποία προσπαθεί να κρατήσει οΚτώ χρόνια ακόμα το επάγγελμα του ιδιοκτήτη βυτίου «κλειστό».

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρη Ρέππα, αφού ο κ. Βορίδης στην πράξη καταργεί το δικό του νόμο.

Επίσης, σφοδρή αντίδραση υπήρξε και από την πλευρά άλλων ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης. Οι τελευταίοι κατήγγειλαν πως «κλείνει εκ νέου το επάγγελμα της μεταφοράς καυσίμων έως το 2020, καθώς διατηρεί τα προκλητικά προνόμια για μια μειοψηφία 700-800 βυτιοφορέων ΔΧ, ικανοποιώντας συγκεκριμένα κομματικά συμφέροντα της ΝΔ και λειτουργώντας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

Ύστερα απ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε εντολή να «κοπεί» κάθε περιθώριο ρουσφετολογικών διευθετήσεων από  πολιτικούς παράγοντες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όταν μάλιστα  αυτές οι διευθετήσεις παραβιάζουν  συμφωνίες με τους δανειστές και  παραπέμπουν σε νοοτροπία άλλων  εποχών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron