Οικονομία
Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει τώρα μια τελευταία ευκαιρία

Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει τώρα μια τελευταία ευκαιρία

  • 02 Απριλίου 2012, 10:19

Η Ελλάδα έχει διανύσει μεγάλο δρόμο στην πορεία των μεταρρυθμίσεων, και τώρα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει την κρίση χρέους, βρίσκεται όμως αντιμέτωπη με πολλά επώδυνα μέτρα, υποστήριξε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξή της στην τσεχική εφημερίδα «Lidove Noviny», η κ. Μέρκελ τόνισε ότι επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία ότι και άλλες χώρες - μέλη της Ζώνης του Ευρώ θα υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις για μείωση των ελλειμμάτων. «Με την αναδιάρθρωση χρέους, η Ελλάδα έχει τώρα μια ευκαιρία. Δεν θέλω όμως να ωραιοποιήσω την κατάσταση: η Ελλάδα έχει ακόμη μπροστά της δύσκολο δρόμο, έχει όμως καταφέρει πολλά», δήλωσε στη συνέντευξή της πριν από την επίσκεψή της στην Πράγα, στις 3 Απριλίου, η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Το Ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε αυστηρά μέτρα για τη μείωση του κατώτατου μισθού, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να ανταγωνισθεί τις γειτονικές χώρες, για παράδειγμα στον τουρισμό… Πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολες πολιτικές αποφάσεις που εκτιμώ ιδιαίτερα. Θα αποφέρουν καρπούς με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε. Σύμφωνα όμως με την ίδια, «δεν βλέπω μια λογική εναλλακτική στο δρόμο για δημοσιονομική εξυγίανση, μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας, απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων και, πάνω από όλα, αποτελεσματική είσπραξη φόρων».

Η κ. Μέρκελ υπογράμμισε ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη «θα είχε σοβαρές επιπτώσεις», συμπεριλαμβανομένων των συνεπειών ενός ντόμινο που θα προκαλούσε αβεβαιότητα και σε άλλες χώρες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron