Οικονομία
Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ο Μίχαλος

Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ο Μίχαλος

  • 31 Μαρτίου 2012, 19:38

Πρόεδρος της κεντρικής ένωσης επιμελητηρίων Ελλάδος εξελέγη κατά τις σημερινές αρχαιρεσίες ο πρόεδρος του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Αθήνας Κ. Μίχαλος με 63 ψήφους. Ο πρόεδρος του βιοτεχνικού επιμελητηρίου Αθηνών Παύλος Ραβάνης που διεκδίκησε την προεδρία έλαβε 50 ψήφους, ενώ υπήρξε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.

Ως μέλη της Διοικητικής Επιτροπής της Κ.Ε.Ε.Ε., εξελέγησαν οι κ.κ.: Ιορ. Τσώτσος (Επιμελητήριο Πέλλας), Ηλ. Χατζηχριστοδούλου (Επιμελητήριο Πιερίας), Π. Αγνιάδης (Επιμελητήριο Βοιωτίας), Αγγ. Τσατσούλης (Επιμελητήριο Καβάλας), Γ. Χονδρογιάννης (Επιμελητήριο Κέρκυρας), Π. Παπαδόπουλος (Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης), Μ. Ζορπίδης (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης) και Π. Τονικίδης (Επιμελητήριο Κιλκίς).

Τις επόμενες ημέρες θα συνέλθει η νέα διοικητική επιτροπή προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

Ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κ. Μίχαλος, αμέσως μετά την εκλογή του δήλωσε: «Εδώ και δύο χρόνια, ο επιχειρηματικός κόσμος δίνει μια άνιση μάχη ενάντια στην οικονομική κρίση, η οποία δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες για όλους τους κλάδους της αγοράς. Σ' αυτό το δύσκολο περιβάλλον, οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να παραμείνουν στη ζωή.

Αγωνίζονται ενάντια στην ύφεση, στην έλλειψη ρευστότητας, στην εξοντωτική φορολόγηση, αλλά και σε μια σειρά από χρόνια προβλήματα που πλήττουν την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

Δυστυχώς η Πολιτεία, λειτουργώντας υπό την πίεση των δανειστών της, δείχνει αυτή τη στιγμή να κωφεύει στις πραγματικές ανάγκες και τα αιτήματα της αγοράς. Αντί να εφαρμόζει γενναίες αναπτυξιακές πολιτικές, επιμένει σε οριζόντια μέτρα λιτότητας που επιτείνουν την ύφεση. Αντί να καταπολεμά τα εκατοντάδες καταγεγραμμένα εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα, επιτίθεται σε δομές και θεσμούς που στηρίζουν παραδοσιακά τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η πρόσφατη απαίτηση για κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια, αλλά και τα κατά καιρούς σχέδια περί συγχωνεύσεων, δείχνουν ότι ο Επιμελητηριακός Θεσμός βρίσκεται στο στόχαστρο εγχώριων και ξένων παραγόντων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η κεντρική ένωση επιμελητηρίων Ελλάδος καλείται να είναι ισχυρή, με υψηλό βαθμό συσπείρωσης και ξεκάθαρο διεκδικητικό λόγο. Να απαιτήσουμε συνθήκες επιβίωσης και ανάπτυξης, ενάντια στην ασφυξία που σήμερα βιώνουν 900.000 ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να διαγράψει και να απαξιώσει την εκατόχρονη και πλέον προσφορά του επιμελητηριακού θεσμού στην ανάπτυξη και στην πρόοδο του τόπου».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron