Editorial
Μην πατάτε το γκαζόν!

Μην πατάτε το γκαζόν!

  • 29 Μαρτίου 2012, 21:55

Κι αφού χάρηκαν μόνοι τους την παρέλαση, μ' εκείνο το αγέρωχο βλέμμα τής εν επιγνώσει φαυλότητας, ατσαλάκωτοι και χαρίεντες επέστρεψαν στα βαρυσήμαντα καθήκοντά τους.

Δεν παρέλειψαν ασφαλώς να προμοτάρουν την Φώφη, την δραστήρια κι αναντικατάστατη πολιτικό που τόσα χρόνια επιτυχώς, ως άλλος Σαχινίδης, πρόσφερε στον αγώνα της σοσιαλδημοκρατίας τα μάλα!

Διότι πρόκειται αναμφιβόλως περί πολιτικού κτήνους, περί ογκόλιθου της θεωρητικής μα και πρακτικής (βλ. εφαρμοσμένης) πολιτικής. Δεν είναι μια απλή γυναίκα η Φώφη -ουδαμώς! Για να συλλάβετε το μέγεθος της αυθεντίας, αρκεί να στοχαστείτε το λακωνικό τρίπτυχο που μόλις προχθές υπέδειξε, θέλοντας να εμφυσήσει στο ακροατήριό της την μέθοδο με την οποία ΠΑΣΟΚ και Ελλάδα θα σωθούν: Οργάνωση, οργάνωση, οργάνωση!

Ίσως και να 'χει τα δίκια της η Φώφη, μια που και ο Σαχινίδης αντελήφθη -στο και πέντε- το μέγεθος της συμφοράς, ανακαλύπτοντας στα χρονίζοντα και αραχνιασμένα κιτάπια του ότι εδώ και δεκαετίες κανείς δεν ασχολήθηκε με τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Οργάνωση, λοιπόν, μια που και ο Μπαμπινιώτης κατάφερε όσα η Άννα του βοριά δεν μπόρεσε τόσους μήνες κι άφησε τα παιδιά χωρίς βιβλία. Θα μου πείτε, τώρα, θα τ' άνοιγαν και ποτέ τους; Άσχετο. Και στον άρρωστο πας φαγητό, σωστή μερίδα, κι ας ξέρεις πως μόνο το κουτάλι θα γλείψει.

Οργάνωση, λοιπόν, να βρούμε επιτέλους ποιοι οι τυφλοί, ποιοι οι κωφοί και ποιοι οι κωφάλαλοι. Οι αιτούντες και λαμβάνοντες δικαίως τα προνοιακά επιδόματα, και όχι τα λαμόγια οι ανοιχτομάτηδες που τ' αρπάζουν και χτίζουν... δώματα!

Οργάνωση, για να έρθουν (για διακοπές) τα κεφάλαια τα φευγάτα στις Ελβετίες. Για να μετρήσουμε επιτέλους σωστά τις ψήφους στις κάλπες. Ποιος, τι και γιατί. Να κουρευτούμε σωστά, μετρημένα, με κουπ όλο τρέλα και χάρη. Τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά τους!

(Πού πας στραβέ; Διάβασε εκεί 'δα την πινακίδα: Μην πατάτε το γκαζόν)

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Άλλα Άρθρα από Editorial




cron