Κοινωνία
Πρόβα "τζενεράλε" για την σύλληψη λαθρομεταναστών

Πρόβα "τζενεράλε" για την σύλληψη λαθρομεταναστών

  • 28 Μαρτίου 2012, 13:25

Αν και ακόμη τα στρατόπεδα που θα... μεταλλαχθούν σε κλειστά κέντρα φιλοξενίας είναι ακόμη στα χαρτιά, η ΕΛΑΣ ξεκινάει μια σειρά από επιχειρήσεις προεκλογικού χαρακτήρα, ως πρόβα για το τελικό στάδιο περιορισμού των μεταναστών σε προεπιλεγμένα σημεία - στρατόπεδα.

Παράλληλα, το μέτρο των μεγάλης έκτασης ελέγχων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη παράνομων μεταναστών έχει και ψυχολογικού χαρακτήρα στόχους, ειδικά σε μια περίοδο που το κύμα εθελοντικού επαναπατρισμού αυξάνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες το βράδυ έχουν δοθεί οδηγίες προκειμένου να καταρτιστούν συνεργεία ελέγχου. Όπως σημειώνεται, διαχωρίζεται σε τρεις τομείς το κέντρο, προκειμένου να υπάρξει "σάρωσή" του από τρεις αλλεπάλληλες βάρδιες (πρωινή, απογευματινή και νυχτερινή) καθ' όλο το 24ωρο.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τη συμμετοχή του αρχηγού της ΕΛΑΣ και επιτελών αξιωματικών, για να καταστρωθούν τα πλάνα για τα μελλοντικά σχέδια που, εκτός της "σκούπας" θα πρέπει να περιλαμβάνουν και την ασφαλή μεταφορά των μεταναστών στα στρατόπεδα.

Οι επιχειρήσεις των επόμενων ημερών θα λειτουργήσουν και προς την κατεύθυνση του περιορισμού μελλοντικών λαθών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron