Διεθνή
Αγωγή κατά της Γαλλίας καταθέτει ο πατέρας του μακελάρη της Τουλούζ

Αγωγή κατά της Γαλλίας καταθέτει ο πατέρας του μακελάρη της Τουλούζ

  • 27 Μαρτίου 2012, 08:08

Αγωγή κατά του γαλλικού κράτους για «τη δολοφονία του γιου» του πρόκειται να καταθέσει ο πατέρας του κατά συρροή δολοφόνου Μοχάμεντ Μέραχ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Πρόκειται να προσλάβω τους πιο ικανούς δικηγόρους και θα δουλέψω όλη την υπόλοιπη ζωή μου για να ξεπληρώσω τα έξοδα. Θέλω να ασκήσω αγωγή κατά της Γαλλίας για τη δολοφονία του γιου μου», τόνισε ο Μοχάμεντ Μπενάλελ Μέραχ.

«Η Γαλλία είναι μία μεγάλη χώρα που είχε τα μέσα να συλλάβει ζωντανό τον γιό μου. Θα μπορούσαν να τον αποκοιμίσουν με αέριο και να τον συλλάβουν, εκείνοι όμως προτίμησαν να τον σκοτώσουν», τόνισε ο ίδιος.

Ο πατέρας του Μέραχ ανέφερε πως η ταφή του γιου του θα γίνει στην Αλγερία.

Βιντεοσκοπούσε τα θύματά του

Στο μεταξύ, μονταρισμένο βίντεο από τους φόνους που διέπραξε ο Μοχαμέντ Μεράχ και το οποίο εστάλη στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, έχουν στα χέρια τους οι γαλλικές Αρχές.

Σύμφωνα με πηγές της γαλλικής αστυνομίας, η βιντεοσκόπηση έγινε από μία κάμερα την οποία έφερε ο Μοχαμέντ Μεράχ στο σώμα του και το περιεχόμενό της έχει μονταριστεί και γραφτεί σε USB το οποίο έφθασε στα γραφεία του Al Jazeera στο Παρίσι.

«Είναι ένα μοντάζ με στιγμιότυπα από τους διάφορους φόνους με συνοδεία μουσικής ή στίχων του κορανίου», δήλωσε πηγή της γαλλικής αστυνομίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron