Media
"Συμπεριφέρεται ως υπάλληλος διεθνών χρηματοπιστωτικών κύκλων"

"Συμπεριφέρεται ως υπάλληλος διεθνών χρηματοπιστωτικών κύκλων"

  • 25 Μαρτίου 2012, 14:33

Στον νέο υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη αναφέρεται ανταπόκριση από την Αθήνα της ελβετικής Neue Zürcher Zeitung:

«Επιφανές στέλεχος της αποκαλούμενης "κοινωνικής πτέρυγας" του ΠΑΣΟΚ τον είχε κατηγορήσει στο Κοινοβούλιο ότι συμπεριφέρεται ως υπάλληλος διεθνών χρηματοπιστωτικών κύκλων. Μαζί με τον (πρώην υπουργό Οικονομικών) Παπακωνσταντίνου προσπαθούσε να πείσει τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για μία αλλαγή πορείας στην οικονομική πολιτική και για την ενίσχυση του τομέα των εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών. Το πρώτο άργησε υπερβολικά, το δεύτερο κατάφερε να το πετύχει μόνο ο Βενιζέλος όταν ανέλαβε το υπουργείο, διαδεχόμενος τον Παπακωνσταντίνου».

Ερωτήσεις με κριτική διάθεση προς την Ελλάδα δέχθηκε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην Bild, που δημοσιεύεται στο φύλλο της Παρασκευής- ξεκινώντας από την κοινότυπη πλέον ερώτηση: «Είναι η Ελλάδα ένα βαρέλι χωρίς πάτο;» «Οι Έλληνες έχουν αποφασίσει πολλές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο κοινοβούλιο», απαντά ο Ντράγκι. «Αν τις υλοποιήσουν, η χώρα θα έχει μία ευκαιρία να εξέλθει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης».

«Στις εκλογές θα κερδίσουν όμως τα κόμματα που είναι αντίθετα στις μεταρρυθμίσεις», λέει ο δημοσιογράφος της Bild. Απάντηση: «Η Ελλάδα χρειάζεται συνθήκες πολιτικής σταθερότητας για να ξεπεράσει την κρίση». «Θα πρέπει οι Έλληνες σε κάθε περίπτωση να θυσιάσουν ένα μέρος του εισοδήματος τους;» «Ναι. Αυτό ακριβώς γίνεται τώρα με τις μειώσεις μισθών σε όλους τους τομείς. Αλλά αυτό είναι πιο εύκολο μέσα στην ευρωζώνη, παρά εκτός ευρωζώνης».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron