Πολιτική
Σύσκεψη Παπαϊωάννου με την ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων

Σύσκεψη Παπαϊωάννου με την ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων

  • 19 Μαρτίου 2012, 18:00

Την άμεση και πιστή εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για τη «δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής» ζήτησε σήμερα από τις ηγεσίες των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Σε σύσκεψη που είχε με τους προέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου Παναγιώτη Πικραμμένο, Ρένα Ασημακοπούλου και Ιωάννη Καραβοκύρη αντίστοιχα καθώς και με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ο κ. Παπαϊωάννου ζήτησε να ενημερωθεί ολόκληρη η δικαστική πυραμίδα για τις διατάξεις του νέου νόμου 4055/2012, οι οποίες τίθενται σε εφαρμογή από τις 2 Απριλίου 2012.

Εξάλλου, συζητήθηκαν τα φαινόμενα καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης και έγινε ιδιαίτερη και εκτενής αναφορά στην καθυστέρηση «εκδίκασης πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος» (ν. 4022/2011).

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις ο παραπάνω νόμος δεν εφαρμόζεται από τις δικαστικές αρχές, καθώς επίσης και για το γεγονός της καθυστέρησης να του αποσταλούν τα στοιχεία για την πορεία υποθέσεων οικονομικού εγκλήματος, τα οποία έχει ήδη ζητήσει προκειμένου να απαντήσει σε σχετική ερώτηση βουλευτών».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron