Ρεπορτάζ
Σε παράταξη "μάχης" η ΝΔ

Σε παράταξη "μάχης" η ΝΔ

  • 15 Μαρτίου 2012, 11:19

Με τις εκλογές προ των πυλών και το πολιτικό σκηνικό για πρώτη φορά μετά την δεκαετία του 1950 να μοιάζει κατακερματισμένο, η ΝΔ περνά την φάση της επιθετικής τακτικής με κεντρικό σύνθημα στην πρώτη φάση του προεκλογικού αγώνα το «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Η ανάδειξη του διακριτού ρόλου στο πολιτικό τόξο είναι αναγκαία στην μάχη για την αυτοδυναμία και στα πλαίσια αυτά η Συγγρού καθορίζει τώρα τα μέτωπα επίθεσης. Δύο είναι τα βασικά.

Το μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ ή σωστότερα με τον Ευάγ. Βενιζέλο και αυτό με την αριστερά, αν και τώρα προστέθηκε άλλο ένα. Αυτό απέναντι στους σχηματισμούς της κεντροδεξιάς.

Το σύνθημα «Και ο Βενιζέλος μέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν» θα κυριαρχήσει. Στόχος η ΝΔ να φέρει τον αντιπολιτευτικό της λόγο στα επίπεδα προ του σχηματισμού της κυβέρνησης Παπαδήμου, αναδεικνύοντας τα «μοιραία λάθη της κυβέρνησης Παπανδρέου τα οποία υπηρέτησαν όλα τα νυν κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ».

Το μέτωπο με την αριστερά κρίθηκε αναγκαίο καθώς τα ποσοστά των κομμάτων της αριστεράς καταδεικνύουν ότι μαζεύουν την αντιμνημονιακή ψήφο απ όλο το φάσμα του πολιτικού τόξου.

Χωρίς να έχει αποφασίσει ακόμα αν θα επιτεθεί ή αν θα το αγνοήσει η Συγγρού παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στην κεντροδεξιά καθώς το κόμμα Καμμένου φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστά που μπορεί να το φέρουν και στην Βουλή.

Οι επιτελείς της Ρηγίλλης αρνούνται να σχολιάσουν τα τεκταινόμενα, όμως γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο φορέας αυτός αν μάλιστα πλαισιωθεί από έναν ικανό αριθμό διαγραφέντων βουλευτών της ΝΔ, τότε μπορεί να απορροφήσει ένα κρίσιμο ποσοστό αντιμνημονιακής ψήφου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron