Οικονομία
Τόμσεν: Να δοθούν χρήματα στην Ελλάδα

Τόμσεν: Να δοθούν χρήματα στην Ελλάδα

  • 14 Μαρτίου 2012, 22:16

Να λάβει η Ελλάδα χρήματα, αλλά σε πολλές δόσεις, θα εισηγηθεί ο Πόλ Τόμσεν, αύριο στη συνεδρίαση του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην έκθεση του κάνει λόγο για ικανοποιητική πρόοδο, όμως τονίζει ότι οι δόσεις θα πρέπει να πληρώνονται ανάλογα με την πρόοδο που θα κάνει η χώρα.

Ο κ. Τόμσεν στην έκθεσή του δίνει θετική ψήφο για την έγκριση του δεύτερου Μνημονίου, ενημερώνει τα μέλη του Δ.Σ του Ταμείου πως αν υπάρξουν χρηματοδοτικά κενά μέχρι το 2015, λόγω αστοχιών κατά την εφαρμογή του προγράμματος, η ΕΕ έχει δώσει τις διαβεβαιώσεις ότι θα τα καλύψει.

Παράλληλα προτείνει την επικύρωση της πρότασης που έχει ήδη θέσει στο τραπέζι η επικεφαλής του ΔΝΤ κυρία Κριστίν Λαγκάρντ για την συμμετοχή στο νέο «ελληνικό πακέτο» με συνολικά 28 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά φαίνεται να προτείνει τα χρήματα να δοθούν σε 17 δόσεις.

Στην έκθεση περιγράφονται ως κομβικά σημεία για την επιτυχία του προγράμματος η εισροή ξένων επενδύσεων, «όταν θεωρήσουν οι επενδυτές ότι είναι κατάλληλο το εργασιακό πλαίσιο και στον ιδιωτικό τομέα», την στήριξη των τραπεζών ώστε «μετά τις ενέσεις ρευστότητας που θα πάρουν να αρχίσουν πάλι να χρηματοδοτούν επιχειρηματική δραστηριότητα» και η υλοποίηση των αναγκαίων βημάτων «στις αποκρατικοποιήσεις, στην συλλογή φόρων, στις δημοσιονομικές προσαρμογές και στον περιορισμό δαπανών».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron