Κοινωνία
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνόδου των Πρυτάνεων

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνόδου των Πρυτάνεων

  • 11 Μαρτίου 2012, 12:10

Ευθύνες στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιρρίπτουν οι πρυτάνεις, αλλά ταυτόχρονα εκφράζουν την ελπίδα ότι θα υπάρξει επανεκκίνηση διαλόγου με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές.

Οι εργασίες της Συνόδου των Πρυτάνεων και προέδρων πανεπιστημίων,ολοκληρώθηκαν στα Γιάννενα. Με ομόφωνη απόφασή της η Σύνοδος, διαπιστώνει ότι τα προβλήματα των Πανεπιστημίων έχουν οξυνθεί και επιρρίπτει ευθύνες στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, επειδή έως τώρα, όπως λέει, δεν βρέθηκαν κατάλληλες και μακροπρόθεσμες λύσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης που οδηγεί τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε αδιέξοδο.

Επιπλέον, οι πρυτάνεις διατύπωσαν ελπίδα πως θα υπάρξει επανεκκίνηση διαλόγου με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές. Την Παρασκευή, 16 Μαρτίου, θα συναντηθούν με τον υπουργό Γιώργο Μπαμπινιώτη, στον οποίο θα θέσουν το σύνολο των προβλημάτων που απασχολεί τα Πανεπιστήμια της χώρας.

βεβαίως, δεν έλλειψαν και τα επεισόδια έξω από τον χώρο της συνόδου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron