Οικονομία
Βενιζέλος: Η ανταπόκριση στο PSI ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Βενιζέλος: Η ανταπόκριση στο PSI ξεπέρασε κάθε προσδοκία

  • 09 Μαρτίου 2012, 13:10

Την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI) ανακοίνωσε και από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και κάθε διεθνές ιστορικό προηγούμενο».

Υπογράμμισε ακόμη ότι πρόκειται για μια εντυπωσιακή, μη αναμενόμενη διεθνώς, επιτυχία, και δείχνει ότι η αγορά αντιμετωπίζει την Ελλάδα όχι μόνο ως μια βιώσιμη δημοσιονομική κατάσταση αλλά μια βιώσιμη χώρα που μπορεί και πάλι να καταστεί ανταγωνιστική.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε επίσης λόγο για μια ψήφο εμπιστοσύνης στο δυναμισμό και τις προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας, «εφόσον εμείς αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτήν την ευκαιρία».

Αφού επισήμανε ότι επί δεκαετίες προσθέτουμε χρέος στο χρέος και αυτό θα γίνει και το 2012 και ενδεχομένως και το 2013, τόνισε ότι «είναι σημαντικό να μην ξανακάνουμε τα ιστορικά λάθη του παρελθόντος».

«Η στιγμή είναι ιστορική. Σε μας εναπόκειται να κάνουμε οργανωμένα και υπεύθυνα τα επόμενα βήματα που είναι απολύτως αναγκαία», κατέληξε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron