Πολιτική
Τσίπρας: Ελπιδοφόρο το κίνημα των παραγωγών

Τσίπρας: Ελπιδοφόρο το κίνημα των παραγωγών

  • 07 Μαρτίου 2012, 13:25

Το κίνημα των παραγωγών για απευθείας διάθεση αγροτικών προϊόντων στους καταναλωτές χαιρέτισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφτηκε το Δήμο Ν.Ιωνίας, με αφορμή τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος για εναλλακτικό τρόπο διάθεσης αγροτικών προϊόντων στους δημότες.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το κίνημα αυτό είναι ελπιδοφόρο, έχει αποτελέσματα και μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα, όχι μόνο για τους μικρομεσαίους παραγωγούς αλλά και για τους ίδιους τους εργαζόμενους, «να σπάσουν τα δεσμά της αισχροκέρδειας, να σπάσουν τα δεσμά της εκμετάλλευσης».

Χαιρέτισε ακόμη την προσπάθεια πολλών Δήμων και δημοτικών Αρχών να ενισχύσουν τη δυνατότητα παραγωγών - καταναλωτών «να σπάσουν τα δεσμά και σε τελική ανάλυση να δημιουργήσουν προϋποθέσεις επιβίωσης για τους παραγωγούς αλλά και φτηνής πρόσβασης σε προϊόντα μαζικής κατανάλωσης στους καταναλωτές».

Κάλεσε μάλιστα και άλλους δημάρχους και άλλες δημοτικές αρχές να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τα «κόμματα του μνημονίου» είναι προφανές ότι έχουν τεράστια ευθύνη, διότι, όπως υποστήριξε, «έχουν στηρίξει όλο αυτό το σάπιο κύκλωμα των μεσαζόντων και της εκμετάλλευσης».

«Και δεν είναι τυχαίο ότι κανείς δεν νοιάστηκε, τη στιγμή που μειώνονται τα εισοδήματα, να μειωθούν και οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Κανείς δεν νοιάστηκε γι' αυτό. Ίσως είναι η ώρα να διεκδικήσουμε μια πιο δίκαιη προοπτική οι ίδιοι οι πολίτες από τα κάτω, με τη βοήθεια βέβαια της αυτοδιοίκησης και όλων εκείνων των φορέων που πρέπει να συνδράμουν σε αυτή την προοπτική», πρόσθεσε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron