Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Χαριστική βολή στα Ταμεία το "κούρεμα"

ΣΥΡΙΖΑ: Χαριστική βολή στα Ταμεία το "κούρεμα"

  • 05 Μαρτίου 2012, 21:07

Για «καταλήστευση» της περιουσίας των ασφαλιστικών Ταμείων κάνει λόγο ο συντονιστής της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης, με αφορμή την προωθούμενη συμπερίληψη των ομολόγων του Δημοσίου, που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία στο «κούρεμα».

«Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουτρουμάνης εκβίασαν σήμερα ανοιχτά και ξεδιάντροπα τις διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων, προκειμένου να δεχτούν το κούρεμα των ομολόγων του δημοσίου, που αυτά κατέχουν», σχολίασε ο κ. Στρατούλης.

«Η νέα αυτή καταλήστευση της περιουσίας των ασφαλιστικών Ταμείων είναι πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη με τα δομημένα ομόλογα», πρόσθεσε, προειδοποιώντας ότι θα επιφέρει «τη χαριστική βολή» στην περιουσία τους και κατά συνέπεια στις συντάξεις, ιδιαίτερα σε μία περίοδο αύξησης της εισφοροδιαφυγής και της ανεργίας και μείωσης των μισθών και των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Κάλεσε τέλος τις διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων να μην γίνουν συνένοχοι της κυβέρνησης και της Τρόικα σε αυτό το πρωτοφανές πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron