Διεθνή
Μάνα τριών παιδιών και καταζητούμενη τρομοκράτισσα

Μάνα τριών παιδιών και καταζητούμενη τρομοκράτισσα

  • 05 Μαρτίου 2012, 20:20

Ο φωτογραφικός φακός ενός μυστικού πράκτορα συνέλαβε τη Σαμάνθα Λιούθγουεϊτ να περνά με τα τρία παιδιά της και πλαστό διαβατήριο τα σύνορα από την Τανζανία.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη γυναίκα αυτή που πιστεύεται πως είναι άνθρωπος- «κλειδί», χρηματοδότης και εκπαιδευτής στην κατασκευή βομβών των ανταρτών Αλ Σεμπάμπ στη Σομαλία, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη χώρα.

Οι Αρχές βρήκαν ένα τεράστιο οπλοστάσιο και εξοπλισμό κατασκευής βομβών, υλικά που πιστεύεται πως θα χρησιμοποιούνταν για σχεδιαζόμενη επίθεση κατά δυτικών τουριστικών στόχων στην πόλη Μομπάσα.

Η επιχείρηση στήθηκε μετά την πληροφορία πως οι Αλ Σεμπάμπ σχεδίαζαν να ανατινάξουν ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Η ύποπτη διέφυγε με τα τρία της παιδιά μετά τη σύλληψη των συνεργατών της, του Βρετανού Ζερμαίν Γκράντ και του Κενυάτη Φοούντ Αμπουμπακάρ.

Το σπίτι όπου βρέθηκε το οπλοστάσιο εκτιμάται πως λειτουργούσε και ως «τράπεζα» για τη οργάνωση καθώς από εκεί διοχετεύονταν ποσά στα μέλη της Αλ Σεμπάμπ.

Η Λιούθγουεϊτ ήταν πολύ μυστικοπαθής και τα παιδιά της δεν πήγαιναν σχολείο. Η 28χρονη είχε ασπαστεί το Ισλάμ όταν ήταν 15 και είχε παντρευτεί τον Ζερμαίν Λίντσντεϊ που ανατινάχτηκε το 2005 σκοτώνοντας 26 ανθρώπους.

Την εποχή εκείνη ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της με τον Λίντσντεϊ.
Κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιάρντ και της CIA βρίσκεται στην Κένυα για να συμβάλει στην προσπάθεια της αστυνομίας να εντοπίσει τη γυναίκα που πιστεύεται πως κατευθύνεται στη Σομαλία.

Η οικογένειά της λέει πως έχει πολλά χρόνια να τη δει.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron