Αθλητικά
Bundesliga: Χαρίζουν το πρωτάθλημα στη Ντόρτμουντ!

Bundesliga: Χαρίζουν το πρωτάθλημα στη Ντόρτμουντ!

  • 03 Μαρτίου 2012, 19:03

Την ευκαιρία να κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου θα έχει σε λίγη ώρα η Ντόρτμουντ, εφόσον εκμεταλλευτεί τα «δώρα» των Φράιμπουργκ και Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Το «κυρίως πιάτο» της 24ης αγωνιστικής της Bundesliga «σημαδεύτηκε» από δύο μεγάλες εκπλήξεις. Η πρώτη στο στάδιο «Μάγκε Σόλαρ», όπου η προτελευταία του βαθμολογικού πίνακα, Φράιμπουργκ, έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες της Σάλκε για τον τίτλο (2-1 με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να αφήνει με 10 παίκτες την ομάδα του στο 87'), ενώ στη «Μπάι Αρίνα» η Λεβερκούζεν πιστοποίησε την αγωνιστική της άνοδο με το 2-0 επί της Μπάγερ Μονάχου.

Εφόσον η Ντόρτμουντ επικρατήσει της Μάιντς (το ματς ξεκινάει στις 19:30), θα ξεφύγει 7 βαθμούς από τους Βαυαρούς και 11 από τη Σάλκε και έτσι η μοναδική ομάδα, που μπορεί να την απειλήσει, θα είναι η Γκλάντμπαχ, η οποία παίζει αύριο εκτός έδρας με τη Νυρεμβέργη.

Κίσλινγκ και Μπελαραμπί «καθάρισαν» για τις «ασπιρίνες» στα τελευταία 11 λεπτά. Η Μπάγερν, μεγάλο φαβορί πριν από λίγο καιρό για τον τίτλο, έχασε πολύτιμο έδαφος κι ελπίζει, πλέον, σε στραβοπατήματα της Ντόρτμουντ, αρχής γενομένης από το ματς που αρχίζει σε λίγη ώρα με τη Μάιντς.

«Σεφτέ» στον πάγκο της Χέρτα έκανε ο Οτο Ρεχάγκελ. Η ομάδα του Βερολίνου νίκησε 1-0 τη Βέντερ Βρέμης (έπαιξε σε όλο το ματς ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος) και ξέφυγε, έστω οριακά, από την επικίνδυνη ζώνη. Το «χρυσό» γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Νικίτα Ρουκάνιτσγια στα μισά τους δεύτερου μέρους.

Με τον Ζντράβκο Κουζμάνοβιτς πρωταγωνιστή, η Στουτγκάρδη πέρασε…σαν σίφουνας από το Αμβούργο, όπου επικράτησε 4-0 κι άρχισε να κάνει… ευρωπαϊκά όνειρα. Ο Σέρβος διεθνής άσος με δύο απευθείας φάουλ μετέτρεψε το 0-1 που είχε πετύχει ο Ιμπίσεβιτς σε 0-3 για την ομάδα του Μπρούνο Λαμπαντία (σκόραρε κι ο Χάρνικ στην εκπνοή), η οποία πανηγύρισε την 3η νίκη της στα τελευταία 4 ματς και την επίθεσή της να «βγάζει φωτιές» (15 γκολ!)

Νέα απώλεια για την ουραγό Καϊζερσλάουτερν, που δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στην έδρα της (0-0) επί της αδιάφορης Βόλφσμπουργκ. Ο Κώστας Φορτούνης έπαιξε μόλις 4 λεπτά στο τέλος, για λογαριασμό των γηπεδούχων.

Με γκολ του Κάλσεν Μπράκερ στην εκπνοή του ματς η Άουγκσμπουργκ «έκλεψε» το βαθμό από το Ανόβερο εκτός έδρας (2-2).

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron