Πολιτισμός
Δωδέκατο βραβείο "Δημήτρης Χορν"

Δωδέκατο βραβείο "Δημήτρης Χορν"

  • 02 Μαρτίου 2012, 21:20

Το δωδέκατο Θεατρικό Βραβείο Δημήτρης Χορν, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τον σταυρό του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού να περνά κάθε χρόνο από τον ένα νέο ηθοποιό στον άλλο, θα απονεμηθεί τη Δευτέρα 5 Μαρτίου στο θέατρο Δημήτρη Χορν.

Υποψήφιοι

Οι έξι φετινοί διεκδικητές του βραβείου είναι οι Αντίνοος Αλμπάνης, Δημήτρης Λάλος, Δημήτρης Μοθωναίος, Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιώργος Τσαμπουράκης, Χάρης Φραγκούλης.

Στον δρόμο για το βραβείο

Ο Αντίνοος Αλμπάνης και ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι υποψήφιοι ο καθένας για τον δικό του ρόλο στην παράσταση «I will survive», που συνέγραψαν οι ίδιοι με τον σκηνοθέτη της παράστασης Γιάννη Σαρακατσάνη, και παίχθηκε στις σκηνές των θεάτρων «Σοφούλη» (Θεσσαλονίκη) και «Χώρα» (Αθήνα).

Ο Δημήτρης Λάλος για τον ρόλο του Χοσεφίνο στο έργο «Λα Τσούνγκα» του νομπελίστα Μάριο Βάργκας Λιόσα, σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη, που παίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο θέατρο «Επί Κολωνώ» με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Ο Δημήτρης Μοθωναίος για τον ρόλο του Τζων στο «Cock» του Μάικ Μπάρτλετ που ανέβασε η Κατερίνα Ευαγγελάτου, πέρυσι, στο «Θησείον».

Ο Γιωργής Τσαμπουράκης για τον ρόλο του Ερωτόκριτου στον «Ερωτόκριτο A/V: Ο συναισθηματικός χώρος του δύο» του Βιντσέντζου Κορνάρου, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη για τις παραστάσεις στο «Θέατρον», του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»).

Τέλος, ο Χάρης Φραγκούλης για το ρόλο του Μικ στον «Επιστάτη» του Χάρολντ Πίντερ, που ανέβασε πέρυσι στη Νέα Σκηνή του Απλού Θεάτρου ο Αντώνης Αντύπας.

Βραβείο και κριτική επιτροπή

Το βραβείο, που είναι ετήσιο και επαμειβόμενο, θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής με χρηματοδότηση από τον Γιάννη Χορν. Την εκδήλωση της απονομής θα χαιρετήσει ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος έχει αναλάβει και την οργάνωση της βραδιάς μαζί με τον Θεοδόση Ισαακίδη. Ο καθηγητής Χρήστος Γιανναράς θα μιλήσει για τον ηθοποιό του οποίου το όνομα δόθηκε στο βραβείο, ενώ στον θεσμό θα αναφερθεί ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής - μέλη της είναι οι Σταμάτης Φασουλής, Ξένια Καλογεροπούλου, Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Προηγούμενοι νικητές

Ο Θάνος Τοκάκης θα παραδώσει τον χρυσό σταυρό στον νικητή της προσεχούς Δευτέρας. Έχουν προηγηθεί από τον 2001 ως το 2010 οι: Δημήτρης Ήμελλος, Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Λούλης, Κώστας Βασαρδάνης, Νίκος Καρδώνης, Κώστας Γάκης, Γιάννος Περλέγκας, Θανάσης Αλευράς, Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Οικονόμου.

Πληροφορίες

Θεατρικά Βραβεία Δημήτρης Χορν 2012, Δευτέρα 5 Μαρτίου, Θέατρο Δημήτρη Χορν, Αμερικής 10. Ώρα έναρξης: 20.00, είσοδος ελεύθερη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron