Media
Δημοσίευμα των FT προαναγγέλλει αρνητική κατάληξη του σημερινού Eurogroup!

Δημοσίευμα των FT προαναγγέλλει αρνητική κατάληξη του σημερινού Eurogroup!

  • 01 Μαρτίου 2012, 18:20

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν έχει ολοκληρώσει τις προαπαιτούμενες ενέργειες σχετικά με το νέο πρόγραμμα που θα της διασφαλίσει το νέο πακέτο βοήθειας από την ΕΕ φαίνεται ότι θα καταλήξει το Eurogroup, σύμφωνα με τους Financial Times.

Mάλιστα, ο ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας κάνει λόγο για αιφνιδιαστική κίνηση - απόφαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Οι FT επικαλούνται πηγή του Eurogroup που αναφέρει πως δεν έχουν ολοκληρωθεί κάποιες ενέργειες και πιθανότατα αυτό θα οδηγήσει σε νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σε μια εβδομάδα από σήμερα.

Στόχος τoυ Eurogroup είναι να επικυρώσουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ενέργεια που έχει καταληκτική ημερομηνία την 8η Μαρτίου.

Όπως ανέφερε πηγή στους FT «η Ελλάδα έχει κάνει αρκετά, αλλά υπάρχουν ακόμα πράγματα που δεν έχουν γίνει και που μπορούν να έχουν επιτευχθεί έως την επόμενη εβδομάδα».

Σε 20 λεπτά θα βγει η επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup αναφέρουν οι FT.

Την είδηση των FT επιβεβαίωσε με σχετική δήλωσή του ο ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου, που επεσήμανε πως «έχουν απομείνει κάποιες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα», ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας ντε Γέγκερ σημείωσε επίσης πως «δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση».

Πάντως, νωρίτερα ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ επεσήμανε πως η «Ελλάδα έχει αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες» σχετικά με το νέο πρόγραμμα που θα της διασφαλίσει το νέο πακέτο βοήθειας από την ΕΕ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τελευταίες Ειδήσεις - Latest News




cron