Οικονομία
Μόντι: Αντιμετωπίζουμε την Ελλάδα με υπερβολική σκληρότητα

Μόντι: Αντιμετωπίζουμε την Ελλάδα με υπερβολική σκληρότητα

  • 15 Φεβρουαρίου 2012, 20:35

Υπερβολική μπορεί να κριθεί η σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται σήμερα η Ελλάδα, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, απορρίπτοντας έναν αποκλεισμό της χώρας από την ευρωζώνη.

Πρόσθεσε όμως ότι «δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις πολιτικές που ακολουθούνταν στην Ελλάδα για πολλά χρόνια, οι οποίες κατάρτιζαν έναν πλήρη κατάλογο των χειρότερων πρακτικών στην Ευρώπη: Διαφθορά, νεποτισμός, έλλειψη ανταγωνισμού, παρατυπίες σε κρατικές συμβάσεις, φοροδιαφυγή».

Παράλληλα, μίλησε και για παραποίηση κατά το παρελθόν των εθνικών στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας για την απόκρυψη των πληγών του ελληνικού χρέους από τους εταίρους στην ΕΕ. Ωστόσο ο Μόντι προειδοποίησε ότι δεν θα πρέπει να τιμωρηθεί η Αθήνα και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη.

«Δεν μπορούμε να μας επιτρέψουμε το ευρώ να γίνει ένας παράγοντας διάσπασης και διαχωρισμού μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών. Υπάρχει αυτός ο κίνδυνος».

Ο κ. Μόντι μίλησε και για μνησιακακίες, που, όπως ανέφερε, γέννησε η κρίση «ξανάδωσε έδαφος σε πάρα πολλά στερεότυπα, δίχασε τους Ευρωπαίους ανάλογα με τη στάση τους και την Ευρώπη μεταξύ κεντρικών και περιφερειακών κρατών», τονίζοντας πως «αυτά Θα πρέπει αυτά να τα απαρνηθούμε κατηγορηματικά».

Επανέλαβε ακόμη πως «δύο κεντρικά κράτη, η Γαλλία και η Γερμανία, αποτέλεσαν την πηγή της κρίσης του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης και της περιορισμένης αξιοπιστίας του».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron