Οικονομία
Μετά το Eurogroup οι επίσημες ανακοινώσεις για το PSI

Μετά το Eurogroup οι επίσημες ανακοινώσεις για το PSI

  • 13 Φεβρουαρίου 2012, 16:45

Παρά τις εικόνες πανικού, που από χθες το βράδυ κάνουν τον γύρο του κόσμου και μονοπωλούν το ενδιαφέρον στα διεθνή ΜΜΕ εκφράζοντας ταυτόχρονα και την διάχυτη ανησυχία όλων για τις εξελίξεις στην χώρα μας, θετικός ήταν ο αντίκτυπος σε Βερολίνο και Βρυξέλλες από την -έστω και κατά τρόπο επεισοδιακό- τελική έγκριση, εκ μέρους του ελληνικού Κοινοβουλίου, της νέας δανειακής σύμβασης.

Μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, αναμένεται να ανακοινωθούν οι όροι ανταλλαγής των ομολόγων στα πλαίσια του προγράμματος απομείωσης του ελληνικού χρέους (PSI), σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Δύο από τις πηγές αυτές δήλωσαν στο πρακτορείο ότι, αν δεν προκύψουν καθυστερήσεις, η συμφωνία αναμένεται να γίνει μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι ιδιώτες θα υποστούν απώλειες της τάξεως του 70%, με το μεσοσταθμικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,5%, ενώ θα αυτό θα είναι συνδεδεμένο και με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron