Πολιτική
Υπερψηφίσθηκε το νέο Μνημόνιο

Υπερψηφίσθηκε το νέο Μνημόνιο

  • 13 Φεβρουαρίου 2012, 00:45

Η δανειακή σύμβαση ψηφίστηκε επί της αρχής με 199 ψήφους υπέρ. Σε σύνολο 278 ψηφισάντων, «όχι» ψήφισαν 74 βουλευτές, ενώ πέντε βουλευτές δήλωσαν «παρών». Το άρθρο 1 για τα εργασιακά ψηφίστηκε με 190 «ναι», 83 «όχι» και πέντε «παρών». Το άρθρο 2 ψηφίστηκε με 201 ψήφους «ναι», 74 «όχι» και τρία «παρών». Το άρθρο 3 ψηφίστηκε με 199 «ναι», 74 «όχι», πέντε «παρών». Τέλος, το άρθρο 4 ψηφίστηκε με 202 «ναι», 74 «όχι» και δύο «παρών».

Από αύριο, οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων αλλά και αυτή του ΛΑΟΣ θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον «πονοκέφαλο» που δημιούργησε η αποστασιοποίηση των βουλευτών τους, οι οποίοι παρέκκλιναν από τις εντολές των κομματικών προέδρων τους και ψήφισαν κατά βούληση.

Το ερώτημα που αμέσως προκύπτει είναι το τι μέλλει γενέσθαι με όσους απείχαν της ψηφοφορίας και με όσους δήλωσαν «παρών» ή «ναι επί της αρχής» αλλά δεν υπερψήφισαν επιμέρους άρθρα και διατάξεις.

ΝΔ

Πιο αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία υπέστη 21 «ανταρσίες» -τις ακόλουθες:

Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης,Τσαμπίκα Ιατρίδου,  Μαργαρίτης Τζίμας, Κώστας Μαρκόπουλος,   Κώστας Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπύρος Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γιώργος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καρυπίδης, Μαρία Κόλια, Γιώργος Βαγιωνάς, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Δερμετζόπουλος Αλέξανδρος.

Απών από την ψηφοφορία ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Σύμφωνα με όσα είχε από πριν δηλώσει ο Αντώνης Σαμαράς, οι συγκεκριμένοι βουλευτές θα πρέπει να διαγραφούν από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ

Όχι είπαν είκοσι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα πρέπει επίσης να διαγραφούν από την ΚΟ του κόμματος. Μεταξύ άλλων καταψήφισαν η Βάσω Παπανδρέου, η Λούκα Κατσέλη, ο Βασίλης Τόγιας, ο Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ απείχε ο Χάρης Καστανίδης και οι βουλευτές Λάμπρος Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου, Μαρία Κυριακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.

ΛΑΟΣ

Άγνωστο παραμένει το ποια στάση θα τηρήσει ο πρόεδρος Γιώργος Καρατζαφέρης με τους Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή και υπερψήφισαν το νέο Μνημόνιο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron