Πολιτισμός
"Δανειστές" του Αυγούστου Στρίντμπεργκ

"Δανειστές" του Αυγούστου Στρίντμπεργκ

  • 10 Φεβρουαρίου 2012, 23:18

Η παράσταση «Δανειστές» του θεατρικού συγγραφέα Αυγούστου Στρίντμπεργκ ανεβαίνει το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ στο θέατρο «Εκάτη», σε καλλιτεχνική επιμέλεια Βαλεντίνης Λουρμπά.

H κλασική «τραγικωμωδία» του μεγάλου Σουηδού δραματουργού, γραμμένη το 1888, πραγματεύεται με μοναδική διεισδυτικότητα τις σχέσεις και τις συγκρούσεις των δυο φύλων. Στο λόμπυ ενός παραθαλάσσιου θέρετρου ο Αντολφ και ο Γκουστάβ οργανώνουν ένα σχέδιο για να αποκαλύψουν τις απιστίες της Θέκλας, γυναίκας του ’ντολφ. Έτσι αρχίζει ένα παιχνίδι εξουσίας οπού τρία πρόσωπα συγκρούονται, εκδικούνται, εξομολογούνται, έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και τα ανεξόφλητα χρέη τους. Πρόκειται για μια ιστορία που ταλαντεύεται ανάμεσα σε ορμή και άλγος. Ποτέ οι ήρωες δεν είναι συμφιλιωμένοι και ο ένας θέλει να καταστρέψει τον άλλο, να τον εξουσιάσει. Διακυβεύεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια ανάμεσα στο άγνωστο και στο άρρητο.

Αγαπούν και δένονται με ό,τι απομακρύνεται. Ο καθένας ζυγίζει τη δική του τύχη με το μαρτύριο του άλλου. Τρεις άνθρωποι ζουν στη λαιμητόμο του πάθους. Δύο άντρες αγαπούν απόλυτα και μισούν απόλυτα μια γυναίκα. Θρυμματίζονται οι ψυχές τους και είναι έρημοι μέσα στην ίδια την ύπαρξή τους. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Παναγιώτης Κατσίκης, Γιάννης Πάρτογλου, Φίλια Δελαγραμμάτικα.

Πληροφορίες

θέατρο «Εκάτη», Εκάτης 11 πλατεία Κυψέλης, τηλ: 210 6401931. Πρεμιέρα Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, ώρα 9 μ.μ. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή ώρα 9 μ.μ. Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ, φοιτητικά 8 ευρώ. Διάρκεια έργου 1 ώρα και 10 λεπτά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron