Πολιτική
Εκδηλώθηκε το πρώτο "αντάρτικο"

Εκδηλώθηκε το πρώτο "αντάρτικο"

  • 07 Φεβρουαρίου 2012, 16:15

Την έντονη αντίθεσή τους προς την ψήφιση της μείωσης του κατώτατου μισθού και της παύσης της μετενέργειας στην αγορά εργασίας, εφόσον θα περιλαμβάνονται στη δανειακή σύμβαση που θα περάσει από τη Βουλή (κατά πάσα πιθανότητα Κυριακή ή Δευτέρα), εκφράζουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου -ιδίως αυτή του ΠΑΣΟΚ.

Αντιμέτωποι με το κίνδυνο μη επανεκλογής τους, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λένε ξεκάθαρα στις κατ' ιδίαν συνομιλίες τους ότι μέτρα όπως η μείωση του κατώτατου μισθού ή της παύσης της αυτενέργειας, που θα φέρουν μειώσεις 40% ή 50% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, δεν πρόκειται να ψηφίσουν.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν δημόσιες δηλώσεις στελεχών όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας και ο βουλευτής της Α' Πειραιά Δ. Καρύδης, σε αυτή τη γραμμή όμως κινείται ένας αριθμός άνω των πενήντα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Για να μετριάσει αντιδράσεις και να επιχειρήσει να πείσει τους βουλευτές, ο Γιώργος Παπανδρέου προγραμματίζει νέα συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος μέσα στις επόμενες ημέρες και σίγουρα πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή.

Αντίστοιχο κλίμα υπάρχει και μεταξύ των λεγόμενων εκπροσώπων της λαϊκής Δεξιάς στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, αλλά και στον ΛΑΟΣ καθιστώντας αμφίβολο το εάν η κυβέρνηση Παπαδήμου διαθέτει πλέον την πλειοψηφία να περάσει από τη Βουλή τόσο δθσβάσταχτα νέα μέτρα.

Βουδούρης: Αγγίζουμε τα όρια της κοινωνικής και ανθρώπινης καταστροφής

Μετά τους προαναφερόμενους, ο Οδυσσέας Βουδούρης δήλωσε σήμερα δημοσίως ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή αποφάσεις που μειώνουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ.Βουδούρης ζητά να φύγει η διαπραγμάτευση από την αποκλειστική βάση «περικοπές έναντι δανεισμού» και να προστεθεί ο άξονας «μεταρρυθμίσεις έναντι αναπτυξιακών μέτρων».

«Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε στο λαό μας τη δοκιμασία πρόσθετων μέτρων ενώ όλοι αναγνωρίζουμε πως αγγίζουμε πλέον τα όρια της κοινωνικής και ανθρώπινης καταστροφής, χωρίς να έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα πως αυτή τη φορά δίνουμε οριστική λύση. Αν αυτό δεν είναι δυνατό η μόνιμη έντιμη στάση απέναντι στον ελληνικό λαό είναι η άμεση διεξαγωγή εκλογών για να αποφανθούν οι πολίτες για το μέλλον τους», δήλωσε πριν από λίγο ο βουλευτής Μεσσηνίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron