Οικονομία
Νεά μέτρα για να καλυφθούν οι "τρύπες" από τα... νέα μέτρα!

Νεά μέτρα για να καλυφθούν οι "τρύπες" από τα... νέα μέτρα!

  • 06 Φεβρουαρίου 2012, 16:08

Παραλογισμός αχαλίνωτος, αναισθησία που αγγίζει τα όρια του σαδισμού!

Το Υπουργείο Οικονομικών, με την συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί σύσκεψη με στελέχη της Τρόικα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ένα νέο πακέτο περικοπών ύψους 1,3 δισ. ευρώ ως αντιστάθμισμα στις εισπρακτικές απώλειες στα κρατικά έσοδα, που θα προκαλέσει η μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Δηλαδή, σχεδιάζουν ένα νέο πακέτο μέτρων για να κλείσει η αναμενόμενη «τρύπα» από τις απώλειες εισφορών που θα καταγράψουν τα ασφαλιστικά Ταμεία αλλά και από τις απώλειες φορολογικών εσόδων που θα προκαλέσει η βαθύτερη ύφεση, η οποία εκτιμάται πλέον ότι θα υπερβεί το 3,5% του ΑΕΠ τη χρονιά που διανύουμε.

Μέχρι χθες, Κυριακή, είχε αποφασιστεί μείωση δαπανών στην Υγεία κατά 1,1 δισ. ευρώ, 400 εκατ. ευρώ περικοπές στην Εθνική Αμυνα και εξοικονόμηση 440 εκατ. ευρώ από την περικοπή των επιχορηγήσεων στους ΟΤΑ. Άρα για να συμπληρωθούν τα μέτρα που φθάνουν το 1,5% του ΑΕΠ (περίπου 3,3 δισ. ευρώ), όπως ανέφερε και η ανακοίνωση του πρωθυπουργού το βράδυ της Κυριακής, αναζητούνται μέσα σε λίγες ώρες μέτρα περικοπής δαπανών άνω του 1,3 δισ. ευρώ.

Ανάμεσα στα μέτρα που συζητούνται είναι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου και το κλείσιμο οργανισμών του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Το απόγευμα αναμένεται η συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου στη διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής της τρόικας υπό τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Με ποιον ακριβώς διαπραγματεύθηκε ο κ. Σαμαράς; Ποιος καθόταν απέναντί του, η Τρόικα ή οι πολιτικοί αρχηγοί και ο πρωθυπουργός;» Αυτό ανέφεραν το μεσημέρι της Δευτέρας συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, δίνοντας συνέχεια στη διαμάχη που ξέσπασε μετά τη χθεσινή διαρροή από την πλευρά της ΝΔ η οποία ανέφερε ότι την Κυριακή διασώθηκε ο 13ος και 14ος μισθός.

Κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών απάντησαν ότι το θέμα είχε κλείσει από την Παρασκευή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron