Πολιτική
Την "καραμέλα" της δραχμής πάλι η Δαμανάκη

Την "καραμέλα" της δραχμής πάλι η Δαμανάκη

  • 05 Φεβρουαρίου 2012, 09:10

Εν μέσω σκληρών διαβουλεύσεων της Κυβέρνησης με την Τρόικα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις που είτε θα επιτρέψουν στην Ελλάδα την παραμονή -έστω και με δυσβάστακτους όρους και προϋποθέσεις- είτε θα της δείξουν την πόρτα εξόδου από την ευρωζώνη και εισόδου στην απεχθή κόσμο της χρεοκοπίας, η Μαρία Δαμανάκη επανέρχεται στην σεναριολογία περί επιστροφής της χώρας μας στην δραχμή.

Η επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της ΕΕ, σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις της του παρελθόντος, βρίσκεται συντονισμένη στο ίδιο μήκος κύματος με αυτό των Βρυξελλών. «Τότε είχαμε μιλήσει για τα σενάρια αυτά με στόχο να προλάβουμε τις εξελίξεις. Δεν έπεισα και η σπατάλη χρόνου συνεχίστηκε. Τώρα πια δεν είναι απλώς σενάρια. Είναι εναλλακτικά σενάρια που μελετώνται ανοιχτά. Δεν είναι προτιμητέα αυτή την στιγμή. Προκρίνεται η εσωτερική υποτίμηση της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης. Αλλά υπάρχει η προετοιμασία και για άλλες λύσεις, αν και εφόσον η Ελλάδα δεν τα καταφέρει, παρά τις προσπάθειες, να ακολουθήσει την πορεία της ευρωζώνης», λέει η κ. Δαμανάκη στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».

Να σημειωθεί ότι, μόλις χθες, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ απείλησε με χρεοκοπία την Ελλάδα εάν δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, και μάλιστα εντός Μαρτίου!

Η κ. Δαμανάκη όμως κάνει ένα βήμα ακόμη πιο πέρα, επιχειρώντας σαφείς αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ασκώντας κριτική για τα δύο χρόνια διακυβέρνησής του:

«Το κλίμα είναι βαρύ για την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό. Δυστυχώς χειροτερεύει. Η κύρια ευθύνη είναι δική μας. Ακολουθήσαμε καταστροφικό δρόμο. Εδώ και δύο χρόνια υποσχόμαστε αλλαγές που είτε δεν τις προχωρούμε καθόλου είτε δεν τις ολοκληρώνουμε. Λέμε πολλά και κάνουμε ελάχιστα. Συμφωνούμε σε χρονοδιαγράμματα που δεν τηρούμε. Διαμορφώσαμε έτσι την εικόνα ενός κράτους συστηματικά αναξιόπιστου. Ενός συνομιλητή εκ τεκμηρίου αφερέγγυου... Μπορούμε ακόμα να τα καταφέρουμε με έργα όχι με λόγια. Μόνος δρόμος είναι η χωρίς καθυστερήσεις τήρηση των δεσμεύσεων και των υποχρεώσεων μας. Ο χρόνος μας τελειώνει. Όχι σήμερα, αλλά ήδη από χθες…».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron