Πολιτική
Καψής: Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο εάν δεν τα βρουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Καψής: Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο εάν δεν τα βρουν οι πολιτικοί αρχηγοί

  • 03 Φεβρουαρίου 2012, 16:11

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής μιλώντας από ραδιοφώνου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το PSI νομίζω ότι στα βασικά του στοιχεία είναι έτοιμο. Για να ολοκληρωθεί, όμως, αυτή η συμφωνία, πρέπει να υπάρξει συμφωνία και για το πρόγραμμα. Αυτή η διαπραγμάτευση που γίνεται με την τρόικα και νομίζω ότι είμαστε στο τελικό στάδιο.

Μέσα στην ημέρα θα πρέπει να καταλήξουμε σε μια σειρά από εναλλακτικές προτάσεις, οι οποίες θα τεθούν υπόψη των πολιτικών αρχηγών για να πάρουμε τις τελικές αποφάσεις.

Όταν ρωτήθηκε ένα ο πρωθυπουργός στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, τη Δευτέρα θα καταθέσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Καψή ανέφερε ότι «δεν θέλω να κάνουμε τέτοιες υποθέσεις.

Νομίζω ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα πάρουν μαζί με τον πρωθυπουργό τις αποφάσεις, για το πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα».

Όσον αφορά τα αγκάθια για τη συμφωνία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «είναι όλο το πακέτο της ανταγωνιστικότητας. Περιλαμβάνει το μισθολογικό και το μη μισθολογικό κόστος στην αγορά εργασίας».

Επίσης ο κ. Καψής παραδέχθηκε ότι «είναι δύσκολες οι διαπραγματεύσεις και δύσκολες οι αποφάσεις. Προφανώς, δεν υπάρχει άσπρο ή μαύρο, υπάρχουν πακέτα λύσεων με εναλλακτικές δυνατότητες και ψάχνουμε να βρούμε το καλύτερο δυνατό για την οικονομία, για τους πολίτες, για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την ύφεση, αλλά να μπορέσουμε ταυτόχρονα και να εξυπηρετούμε το χρέος μας. Δηλαδή, να μπορεί η οικονομία να πάει μπροστά.

Είναι ζητήματα για τα οποία δεν υπάρχουν εύκολες αποφάσεις, να πεις «Α! αυτό είναι χωρίς κόστος». Όποια απόφαση και αν ληφθεί, θα έχει κόστος».

Όσον αφορά το εάν υπάρχει Plan B στην περίπτωση που δεν τα βρουν οι πολιτικοί αρχηγοί ο κ. Καψής ήταν κατηγορηματικός. «Plan B, θα υπάρξει αναγκαστικά.

Ο στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι να βρούμε λύση. Δεν είναι να αποτύχουμε. Ψάχνουμε να βρούμε λύση που θα την αποδεχτούν, προφανώς, όλες οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση και θα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών.

Δεν πάμε να αποτύχουμε, πάμε να πετύχουμε. Προφανώς, εάν δεν κλείσουμε τη συμφωνία και αφεθούμε και πούμε κάνουμε στάση πληρωμών μόνοι μας θα πηγαίναμε για μια ανοιχτή χρεοκοπία. Αλλά, δεν νομίζω ότι υποστηρίζει κανείς κάτι τέτοιο».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron