Ρεπορτάζ
Πριν αλέκτωρ λαλήσει...

Πριν αλέκτωρ λαλήσει...

  • 30 Ιανουαρίου 2012, 09:41

Με τον Γιώργο Παπανδρέου στις Βρυξέλλες (αναχώρησε χθες βράδυ, προκειμένου να παραβρεθεί στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος) και αμέσως μετά στο Ισραήλ (όπου θα παραμείνει έως την Τετάρτη το βράδυ), προχωρούν οι τελικές προετοιμασίες για την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, την Πέμπτη.

Στο μεταξύ, το κλίμα εντός του κόμματος έχει ήδη επιβαρυνθεί, μετά τις τοποθετήσεις και τις δημόσιες δηλώσεις τεσσάρων πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που, ενώ αρχικά είχαν παρουσιαστεί ως υπέρμαχοι του νυν προέδρου, στην συνέχεια άλλαξαν ρότα και διαφοροποίησαν έντονα την στάση τους.

Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου προέβη σε σε αρνητικά σχόλια για τον αδελφό του πρωθυπουργού, τον Νίκο Παπανδρέου, όταν κλήθηκε (από το Mega) να σχολιάσει τις δηλώσεις του περί «ραγιάδων υπουργών». Η ίδια απάντησε: «Ο αδελφός του πρωθυπουργού δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο, δεν σχολιάζω τις ανοησίες που έχει πει».

Κατόπιν έχουμε την εμφανέστατη «στροφή» του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος εν μία νυκτί πέρασε από το «θα γίνει μακελειό αν πειράξουν τον Παπανδρέου» στο «το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι η έλλειψη ηγεσίας» (δήλωσή του στην εφημερίδα Real).

Η Βάσω Παπανδρέου επίσης καταφέρθηκε ενάντια στον προέδρο του ΠΑΣΟΚ, με συνέντευξή της στην εφημερίδα Το Βήμα, επαναλαμβάνοντας το γνωστό «σέβομαι τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά η αλλαγή ηγεσίας έπρεπε να είχε γίνει χθες» και τον αιχμηρό χαρακτηρισμό της κυβέρνησης Παπανδρέου ως «ανεπαρκούς, με ερασιτεχνική διαπραγμάτευση».

Το «κάδρο» συμπληρώνει  η Λούκα Κατσέλη, δηλώνοντας στην εφημερίδα Τύπος της Κυριακής ότι «δεν πρέπει να παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου και οι εκλογές πρέπει να γίνουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έργου της», ερχόμενη άμεσα σε ρήξη με την άποψη του Γιώργου Παπανδρέου για παράταση της θητείας Παπαδήμου έως το 2013.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron